10/05/2021 | Leestijd 3 minuten

Maartje van FRATELLI Shoes: “Onze webshop is dit jaar ontploft!”

Door de coronacrisis zijn sommige winkels in een stroomversnelling hun online business gaan vergroten. Gelukkig had FRATELLI Shoes in het Brabantse Deurne al geïnvesteerd in een geavanceerde onlinestrategie. Want met platforms zoals TopShoe.nl draaide de Brabantse eigenaren Sjef en Twan van Stratum overuren tijdens de lockdown! Soms moesten medewerker Maartje Sauvé en haar collega’s wel honderd bestellingen per dag verwerken. 

Maartje van FRATELLI Shoes: “Onze webshop is dit jaar ontploft!”

The FRATELLI’s

De luxeschoenenwinkel FRATELLI Shoes is een begrip in de regio van het Brabantse plattelandsdorp Deurne. De broers Sjef en Twan vormen een hechte band met hun medewerkers, ook wel de ‘FRATELLI’s’ genoemd. Eén van die FRATELLI’s is Maartje Sauvé. “Mijn baan bij FRATELLI is een hele prettige stap in mijn leven geweest”, vertelt ze. Ze werkt er nu twee jaar. 

Ik houd van de combinatie! Winkelverkoop en online verkoop.

Webshop ontploft

“Super onzeker!”, beschrijft Maartje het sentiment toen in 2020 de coronacrisis uitbrak. “Ineens viel de hele winkelverkoop weg! De eerste weken zijn we driftig gaan schoonmaken en het magazijn opnieuw gaan indelen, maar daarna wil je vooral weer verkopen. Gelukkig hadden we toevallig nét een prachtig online plan opgezet met partners en platforms!” 

TopShoe.nl 

Hoe doen ze dat bij Fratelli Shoes, die online strategie? Bijvoorbeeld met TopShoe.nl, het platform waar Sjef tevens directeur van is. “TopShoe hebben we tien jaar geleden al met een aantal collega-ondernemers en aandeelhouders opgericht. Het is een webshop met als doel om de verloren omzet voor de fysieke retail terug te winnen. In april 2021 hebben we hiermee een zeer krachtige, uitgebreide en toekomst-proof backoffice opgeleverd. TopShoe is dus ván, vóór en dóór zelfstandige ondernemers tot stand gekomen.” Maartje: “Dit platform is het afgelopen jaar echt ontploft! Ik vind het mooi dat je klanten een zo breed mogelijke service kunt aanbieden, dus dat ze je zowel op het internet als in de winkelstraat kunnen vinden.” 

100 pakketjes in 24 uur bezorgd

Maartje: “Soms komen er wel honderd orders op een dag binnen. Bij het verwerken van online orders komt veel meer kijken dan de meeste mensen denken. En we streven ernaar om die allemaal binnen 24 uur te bezorgen. Het is een secuur werkje met al die dozen en verzendlabels. Maar wel heel leuk, vind ik.” 

Advies geven via Facebookberichten 

“We geven mensen nu ook schoenenadvies op afstand. Via Facebook kunnen we bijvoorbeeld helpen met het opmeten van een kinderschoenenmaat, want dat is nog niet zo makkelijk. Verder maken we veel gebruik van Instagram om reclame te maken.” 

Funshoppers

Maartje: “Ik mis de funshoppers die gewoon even gezellig binnenvallen. Maar die komen straks wel weer, hoor. We maken er het beste van. Als we dadelijk weer in een wereld leven met feestjes en terrasjes, heeft iedereen weer nieuwe schoenen nodig!” 

Meer weten?

Wil jij net als Maartje weten hoe je met een webshop omgaat en online bestellingen verwerkt? Je e-commerce skills verbeteren? Dat kan gratis bij de e-Academy waar je allerlei online trainingen kunt volgen.

Meer info