09/02/2018 | Leestijd 3 minuten

Loopbaanadvies helpt je vooruit

Het schiet vast wel eens door je hoofd: werk ik (nog wel) op de juiste plek? Haal ik alles uit mijn baan? Loopbaanadvies kan je helpen om een plan voor de toekomst uit te stippelen. Dit is het beste cadeau wat je jezelf kunt geven. Bovendien: het kost je tot eind 2019 in ieder geval niets(!) als je werkzaam bent in mode, schoenen, sport of wonen, dankzij een financiering van het sociaal fonds en een overheidssubsidie voor 45 plussers. 

Loopbaanadvies helpt je vooruit

Je hebt het prima naar je zin op je werk: je hebt leuke collega’s, de dingen die je doet vind je leuk, je hebt prima werktijden en een salaris waar je tevreden mee bent. Niks meer aan doen, zou je zeggen… Maar tijden veranderen, de arbeidsmarkt verandert, en jij verandert ook. Daarom is het goed om zo nu en dan eens na te denken waar je jezelf over een paar jaar ziet staan. Werk je dan nog steeds bij dezelfde winkel? In dezelfde functie? Of hoop je stiekem toch dat je toch wel wat stappen hebt gezet, maar weet je niet goed hoe?

Jouw toekomst

Loopbaanadviseurs zijn er voor om jou te helpen antwoord te vinden op jouw vragen en om samen met jou te bepalen welke stappen je zou kunnen zetten. Loopbaanadvies gaat over hoe je je presenteert, hoe je ontdekt welke baan of opleiding bij je past of hoe je carrièrewensen kenbaar maakt tijdens een voortgangsgesprek.

Tijdens een loopbaanadvies kom je er achter wat jouw sterke punten zijn, hoe je die het beste benut, wat je belangrijk vindt in je werk en hoe je verder wilt. Na afloop krijg je een persoonlijk advies op maat met een praktisch actieplan waarmee jezelf de touwtjes in handen hebt om jouw toekomst te bepalen.

Gratis advies voor 45-plus

Ben je een medewerker in de retail van 45 jaar of ouder en werk je minimaal 12 uur per week, dan krijg je 600 euro subsidie voor een loopbaanadvies.

Er is ook subsidie beschikbaar voor leidinggevenden, om hen te trainen in het ondersteunen van hun werknemers bij de ontwikkeling van hun loopbaan. 

Wil je weten hoe loopbaanadvies werkt of wil je gebruik maken van één van de subsidieregelingen in de branche, neem dan contact op met de loopbaanexperts van Youfit@retail opgericht door de sector detailhandel. De adviseurs hebben ervaring in de retail en staan voor je klaar om je te helpen. 

Doe de scan

Je kunt ook vast zelf aan de slag met de - gratis- loopbaanscan van Werk in de Winkel. Daar vul je stap voor stap een aantal vragen in en kun je een eenvoudige test doen, die je meer inzicht biedt in je talent. Deze scan is meteen een goed uitgangspunt voor een loopbaangesprek.