18/07/2017 | Leestijd 3 minuten

Laat je vakantiepret niet bederven

De zomervakantie is weer begonnen. Twee weken op de camping in Frankrijk, all-in naar Spanje of dagjes weg in eigen land: zoveel mensen, zoveel wensen. Maar voor iedereen geldt: ga goed voorbereid op vakantie. Om jou daarbij te helpen, een aantal tips.

Laat je vakantiepret niet bederven

Tip 1: zorg voor een goede reis- en annuleringsverzekering
Er kan van alles gebeuren op vakantie; een zonnebril of een laptop die wordt gestolen, je komt in een duur, buitenlands ziekenhuis te liggen of een vervelende situatie thuis waardoor je jouw vakantie moet afbreken. Dan ben je blij met jouw reis- en annuleringsverzekering. Nog niet afgesloten? Via INretail Verzekeringsdienst heb je al een doorlopende reis- en annuleringsverzekering vanaf € 12,45 per maand. Deze geldt voor het hele gezin en heeft een zeer uitgebreide dekking (werelddekking, incl. o.a. bagage, ongevallen en geneeskundige kosten). Wil je de verzekering direct afsluiten of heb je vragen neem contact op met INretail Verzekeringsdienst via 010- 2884477 of info@inretailverzekeringsdienst.nl  

Tip 2: goed voorbereid in de auto 
In ieder land gelden andere regels. Vooral als je met de auto op vakantie gaat, is het verstandig om rekening te houden met een aantal dingen:

  • In Oostenrijk en Zwitserland heb je een geldig autobahnvignet nodig.
  • In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester in de auto te hebben.
  • Zorg voor een (aantal) reflectievest(en). In veel landen is dit verplicht, in Italië en Luxemburg zelfs voor alle inzittenden.
  • In Duitsland heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer.
  • Huur je een auto? Maak vooraf foto's van alle beschadigingen zodat het verhuurbedrijf jou achteraf niet voor de kosten kan laten opdraaien.
  • In Spanje en Italië is het slepen van andere auto’s verboden voor particulieren.
  • Neem je fietsen mee? In Portugal en Spanje mogen deze niet uitsteken in de breedte.

Tip 3: houd de kosten laag
Een vakantie is vaak al duur genoeg. Daarom zijn er genoeg tips om de kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Voorkom “sluipgebruik”: controleer voordat je thuis weggaat of alle elektronische apparatuur ook écht uitstaat.
  • Zet de data roaming op jouw telefoon uit om hoge internetkosten te voorkomen. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi-verbindingen.

Fijne vakantie!


Deze informatie wordt je aangeboden door onze partner INretail Verzekeringsdienst, info@inretailverzekeringsdienst.nl, 010-2884477