20/10/2021 | Leestijd 4 minuten

“Ik mag van A tot Z de winkel draaiende houden.”

Of ze nu een privé shopping night voor vriendinnengroepen organiseert, de klant op stel en sprong aan een outfit helpt voor een feest of ‘backstage’ bestellingen verwerkt, Louise van Beek (27) heeft plezier aan alles wat er bij JEFTA fashion&more gebeurt. “Ik mag van A tot Z de winkel draaiende houden, hoe leuk is dat? Zelfs het reageren op klachten vind ik leuk om te doen.”

“Ik mag van A tot Z de winkel draaiende houden.”

Hoe lang werk je bij JEFTA fashion&more?

“Acht jaar.”

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Na mijn opleiding Marketing, Communicatie & Events ben ik opzoek gegaan naar een baan met de gedachte in mijn achterhoofd weer te gaan studeren. Uiteindelijk ben ik nooit meer weggegaan. Het is hier veel te leuk!”  

Achter de schermen werken, vind ik misschien wel net zo leuk als in de winkel staan.

Wat vind je zo leuk aan de retail?

“Het contact met de klant, sowieso. En het feit dat ik zo ongelofelijk veel mag doen. Achter de schermen werken, vind ik misschien wel net zo leuk als in de winkel staan. Dat heeft er ook mee te maken dat JEFTA fashion&more bestaat uit één filiaal. Bij een klein bedrijf heb je als medewerker vaak veel verantwoordelijkheid. Ook het samenwerken vind ik prettig. In de winkel ben je één team en doe je er gezamenlijk alles aan om succes te bereiken.” 

Waar blink jij in uit?

“Ik denk in mijn allround kwaliteiten, want ik vind alles tof. Van het advies geven tot het organiseren van evenementen en het aankleden van de etalage – waar trouwens een flinke dosis creativiteit bij komt kijken. Ik ondersteun met de inkoop en de never out of stock programma’s van onze merken. Het is een feestje om dat allemaal uit te zoeken.”

Hoe zit jouw dag eruit?

“Ik werk drie dagen waarvan één dag vast in de verkoop. Daarnaast twee dagen achter de schermen en wanneer het druk is, spring ik bij in de verkoop. Ik ben verantwoordelijk voor klachten, bestellingen, omruiling en een stukje inkoop. Daarnaast organiseer ik de events en ondersteun ik in de marketing.”

Vertel eens over die ‘brand events’

“Toevallig hebben we er net weer drie avonden gehad. Het waren presentaties over een bepaald merk. Klanten krijgen stylingtips en kunnen daarna lekker shoppen. We organiseren ook vriendinnenavonden, waarbij je op afspraak lekker met hapjes en drankjes privé kunt shoppen.”

Wat voor opleiding heb je gedaan?

“Ik heb de opleiding Marketing, Communicatie & Events gevolgd. Daarnaast ook nog een cursus van Detex met algemene kennis over kleuren, stoffen en andere retail-gerelateerde zaken.”

Zou je nog meer willen leren?

“Er staat nog niks op de planning, maar ik heb absoluut nog wel leerdoelen. Ik zou bijvoorbeeld graag de voorraad nog beter willen kunnen managen, doormiddel van omruiling. Ik vind het een uitdaging om geen ‘missers’ te maken op dat gebied. Daarnaast leren wij hier ook met elkaar en van onze leidinggevende.”

Wanneer is jouw dag geslaagd?

“Een perfecte dag is een hoge omzet, veel klanten blij hebben kunnen maken met een, specifieke, outfit en daarnaast veel dingen van me ‘to do list’ heb kunnen afstrepen.

Wij zitten bij JEFTA fashion&more nooit stil.”  

Meer weten?

Met een baan in de retail is je dag altijd weer anders en doe je veel verschillende dingen. Dat is wat medewerkers ook zo aanspreekt in de detailhandel. Zoek je een baan in de retail? Of ken je iemand die waar een baan in de winkel perfect zou passen? Lees dan hier meer over de voordelen van het werken in de winkel.

Meer info