21/02/2023 | Leestijd 1 minuut

Hoe hoog moet je buffer zijn? Tips om te sparen

Wat staat er eigenlijk op jouw spaarrekening? Een appeltje voor de dorst is belangrijk. Want met een financiële buffer zit je ‘veilig’ voor eventuele tegenvallers of grotere uitgaven. Met de bufferberekenaar van het Nibud zie jij precies wat je iedere maand opzij moet zetten.

Hoe hoog moet je buffer zijn? Tips om te sparen

Het belang van sparen

80% van de Nederlandse huishoudens spaart, blijkt uit cijfers van het Nibud. Een verstandige keuze. Want er kan zomaar iets gebeuren. Stel, uit de apk-keuring blijkt dat je auto een reparatie nodig heeft, of je moet meer belasting betalen dan je had verwacht. Dan is het fijn als je een financiële reserve hebt. Hoeveel die reserve moet zijn, zie je op het Nibud.

Tips om te sparen

Het zijn dure tijden. Dus het wordt je op dit moment niet makkelijk gemaakt om elke maand te sparen. Maar met deze tips wordt het al een stukje makkelijker om iedere maand een klein beetje opzij te zetten.

Hoe geldfit ben jij?

Ben jij goed in sparen? Heb jij een gat in je hand? Of misschien doe je wel je best, maar zou je toch eigenlijk wel net wat meer willen overhouden elke maand? Check hoe geldfit jij bent op geldfit.nl.

Energietoeslag

Lang niet alle Nederlanders weten dat ze recht hebben op energietoeslag. Misschien jij ook wel, je checkt het hier! Op deze pagina van geldfit.nl vind je nog veel meer tips om je energierekening te dempen.   

Meer weten?

Heb jij vragen over geld of moeite om rond te komen? Geldzorgen kunnen iedereen overkomen. Brancheorganisatie INretail werkt samen met Geldfit. Samen zorgen zij dat jij als werknemer in de retail-non-foodbranche financieel fit blijft of kan worden.

Meer info