15/05/2017 | Leestijd 2 minuten

Het is jouw werk, dus jij bepaalt

De vakbonden regelen namens jou je arbeidsvoorwaarden met jouw werkgever. Maar daar wil je zelf toch ook wat over te zeggen hebben? Dat kan nu. In mei is speciaal voor winkelmedewerkers de online community Je Achterban gestart.

Het is jouw werk, dus jij bepaalt

Een community? Wat is dat?
De online community www.jeachterban.nl/winkels is een website waar jij in gesprek kunt gaan met collega’s uit andere winkels (hoe zijn daar de pauzetijden eigenlijk geregeld?) of met experts van CNV Vakmensen (klopt mijn vakantiegeld wel?). En misschien nog wel belangrijker; het is een website waar jij jouw mening kenbaar kunt maken. Laat horen wat jij graag geregeld wilt hebben.

De cao
De arbeidsvoorwaarden die voor jou gelden, zijn geregeld in de Cao Fashion, Sport en Lifestyle. Ook als je in een woonwinkel werkt. CNV Vakmensen kijkt continu of de huidige regelingen daarin nog passen bij de huidige tijd en bij jou als werknemer. De experts van CNV Vakmensen hebben genoeg ideeën over wat er anders en beter kan in jouw cao. Maar laten we eerlijk zijn. De echte deskundige, dat ben jij toch!?

Doe mee
Daarom kan jij vanaf nu op Je Achterban aangeven wat er echt anders zou moeten in de cao. Heb jij daar ideeën over? Laat ze horen op www.jeachterban.nl/winkels. Of het nu gaat over opleidingen, toeslagen of jouw salaris, CNV Vakmensen is benieuwd wat jij vindt. Want de cao is van jou en jij hoort mee te beslissen over de regels die voor jou gelden.

Gewoon een vraag?
Ook als je alleen maar een vraag hebt over alles wat met werk en inkomen te maken heeft, kun je op Je Achterban terecht. Wellicht is het iets dat collega’s uit andere winkels het beste kunnen beantwoorden. Maar ook de experts van het CNV zitten voor je klaar. Ze geven je binnen 24 uur antwoord.

Aan het roer
Je Achterban is een online community waar jij aan het roer staat. CNV Vakmensen informeert jou over alles wat er speelt in de winkels als het gaat om werk en inkomen. Staat de informatie die jij zoekt er per ongeluk niet bij? Dan stel je gewoon je vraag. Klinkt goed toch? Ga snel naar www.jeachterban.nl/winkels en beslis mee.