20/03/2018 | Leestijd 2 minuten

Heb jij financieel inzicht voor nu én later?

Inzicht in je financiën is niet alleen weten hoeveel je verdient en wat je uitgaven zijn. Het is meer. Het is ontdekken welke keuzes je kunt maken.

Heb jij financieel inzicht voor nu én later?

Weet jij welke ruimte je hebt als je een nieuwe baan wilt met minder salaris? Of wanneer je met pensioen gaat of je baan verliest. Financiële gevolgen van keuzes die je maakt of omstandigheden die ontstaan, zijn niet altijd makkelijk in te schatten. Kennis van je financiële situatie geeft je zekerheid en inzicht in de ruimte die je hebt nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Denk in mogelijkheden

Gebrek aan dit inzicht maakt veranderingen in je werksituatie extra spannend. Vaak blijkt meer mogelijk dan je denkt. Het kan zijn dat je hypotheek grotendeels is afgelost, (spaar)geld apart hebt staan of aan het einde van je carrière al een behoorlijk pensioen hebt opgebouwd. Inzicht in je financiën stelt je in staat in mogelijkheden te denken.

Verkrijg dit inzicht en bepaal afhankelijk van jouw levensfase welke (financiële) ruimte je nodig hebt om een stap te zetten. Veel middelen kunnen jou daarbij helpen. Denk aan persoonlijk financiële coaching, maar ook online tooling om voor jezelf overzicht te realiseren. Zo leg je een goede basis voor het nemen van de juiste beslissingen voor jouw toekomst. Heb je vragen? Bel dan 0345 851 963 of mail naar individueledienstverlening@unie.nl.


Vakbond De Unie maakt zich hard de toekomstbestendigheid van medewerkers en zet in op onderwerpen die ertoe bijdragen dat medewerkers de juiste toekomstbeslissingen kunnen nemen. Ook financieel inzicht voor medewerkers staat hoog op de agenda. In de CAO-gesprekken met de werkgever is de inzet van De Unie dat de werkgever hierin investeert en dit faciliteert.