22/12/2021 | Leestijd 3 minuten

Haal alles uit je online verkoop met de gratis e-learnings van e-Academy

Helaas, door de lockdown zijn de winkels dicht. Alweer! Dus zijn alle pijlen extra gericht op de online verkoop. Dat kan via een webshop of door social media in te zetten. Maar hoe haal je alles uit online? We hebben een aantal gratis e-learnings van e-Academy op een rijtje gezet die je daarbij kunnen helpen.

Haal alles uit je online verkoop met de gratis e-learnings van e-Academy

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

Door de lockdown gaat ook bij de fysieke winkel alle aandacht uit naar verkoop via online kanalen. Voor sommige winkels en hun medewerkers is dat even schakelen. Er wordt er een beroep gedaan op jouw creativiteit, flexibiliteit én online skills. Hoe kun je de verkoop via online het beste aanpakken? De lockdown tijd kun je mooi gebruiken om meer over online verkoop te weten te komen. De e-Academy biedt een reeks gratis e-learnings op het gebied van e-commerce. In 20 minuten ben je heel wat wijzer!

Deze e-learnings helpen je om de online verkoop te vergroten:

  1. Click en collect is gelukkig wel mogelijk. Online bestellingen mogen tot 17.00 uur bij de winkel worden opgehaald. Thuisbezorgen kan uiteraard ook. Hoe je online bestellingen het beste bij de klant kan krijgen, leer je tijdens de e-learning de bestelling naar de klant.
  2. In de winkels worden de producten mooi geëtaleerd, maar hoe doe je dat online? In deze e-learning leer je in 20 minuten hoe je de mooiste productfoto’s maakt.
  3. Werk jij in een fysieke winkel en wil je leren hoe je Facebook of Instagram in deze tijd beter kan inzetten? Kijk dan deze e-learning over het verkopen via social media
  4. Heeft jullie winkel nog geen eigen webshop willen jullie er nu wel een starten? Via de e-learning webshop starten leer je wat hierbij komt kijken.
  5. Heeft de winkel wel al een webshop, maar wil je de verkoop stimuleren? Dat kan door de productpagina’s te verbeteren. De e-learning productpagina verbeteren interessant!
  6. Als de bestellingen zijn geplaatst en de artikelen zijn verzameld is het tijd voor verzending. Hoe kun je dit zo goedkoop en duurzaam mogelijk doen? Daar gaat de e-learning verpakken voor mkb over. 

Wil je nog meer gratis e-learnings over online verkoop doen? Ga dan naar de website van e-Academy voor het volledige aanbod.

Is je werkgever lid van retailorganisatie INretail, dan blijf je ook in 2022 gratis toegang tot de e-Academy houden.

Meer weten?

Nu de winkels dicht zijn, kun je je tijd ook gebruiken om je kennis bij te spijkeren. Via Werk in de winkel zijn er gratis e-learning over bijvoorbeeld veilig werken in de winkel. Of bekijk de video’s over gastvrijheid in de winkel, en stylingtips voor als je de mode werkt. Je vind ze bij Retailopleidingen als je zoekt op ‘gratis e-learning’ en ‘video’s.

Meer info