09/03/2021 | Leestijd 1 minuut

Grotere winkels mogen vanaf 16 maart meer klanten ontvangen

Vanaf 16 maart mogen winkels vanaf 50mweer meer klanten ontvangen. Nu nog geldt de regel dat winkels per verdieping maar twee klanten mogen ontvangen. Deze regel wordt voor grote winkels iets versoepeld, kondigde demissionair minister-president Mark Rutte aan tijdens de persconferentie op maandagavond.

Grotere winkels mogen vanaf 16 maart meer klanten ontvangen

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

Het aantal klanten dat een winkel op afspraak mag ontvangen wordt vanaf 16 maart afhankelijk van het aantal vierkante meters van het pand. Winkels met panden groter dan 50mmogen 1 klant per 25m2 ontvangen, met een maximum van vijftig klanten tegelijk per winkel. Voor kleine winkels tot 50mverandert er niets, zij mogen nog steeds maar maximaal twee klanten ontvangen. Twee klanten per verdieping bleek een ‘te grove norm’, met name voor grotere winkelbedrijven, die er nauwelijks baat bij hadden. De andere voorwaarden blijven van kracht, klanten moeten nog steeds een afspraak maken om te komen winkelen en krijgen dan een tijdslot van minimaal tien minuten. 

Rond Pasen wordt opnieuw gekeken of versoepelingen in de detailhandel mogelijk zijn.

Meer weten?

Werk je in een (niet-essentiële) winkel en wil je alles weten over de gevolgen van de lockdown en de coronamaatregelen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe het zit met ziekmelden, verlof opnemen of minder werken en andere afspraken volgens de cao Retail Non-Food? Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen over corona in de winkel.

Meer info