29/04/2021 | Leestijd 2 minuten

Gratis online workshop ‘Omgaan met verlies van je baan’ op 11 mei

Ben je je baan kwijt? Dan komt er heel veel op je af. De loopbaanexperts van Youfit@retail helpen retailmedewerkers graag om met deze ingrijpende gebeurtenis om te gaan. Op 11 mei 2021 organiseert Youfit@retail de gratis online workshop 'Omgaan met het verlies van je baan'. Hoe kun je de situatie verwerken? Hoe krijg je weer een positief gevoel? Tijdens workshop krijg je o.a. tips en advies om goed door dit proces te komen. Schrijf je nu in!

 

Gratis online workshop ‘Omgaan met verlies van je baan’ op 11 mei

Van baanverlies naar nieuw werk 

Je baan verliezen kan hard aankomen, misschien wel harder dan je zelf denkt. Het is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Een baan betekent vaak meer dan alleen een inkomen. Je werk zorgt ook voor sociale contacten, waardering, zekerheid en voldoening over jezelf.  Als je je baan verliest vallen deze zekerheden (tijdelijk) weg en is het moeilijk de knop om te zetten en weer op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Er schiet vast van alles door je hoofd: Hoe ga ik om met deze heftige emoties? Wie ben ik nog zonder mijn baan? Hoe kan ik stoppen met piekeren? De online workshop ‘Omgaan met verlies van je baan’ van Youfit@retail helpt je weer vooruit te komen. De worskhop is bedoeld voor iedereen die werkt in een (online) winkel of kan aantonen dat het afgelopen jaar te hebben gedaan

Ervaring uit de praktijk 

De coaches van Youfit@retail spreken wekelijks mensen die hun baan kwijtraken. Ze weten door deze praktijkervaring hoe ze iemand weer op weg kunnen helpen. Tijdens de gratis workshop krijg je o.a. inzicht in welke fases je doorloopt om het verlies van baan te verwerken en tips om er goed door heen te komen. 

Je leert om: 

  • Praten over je baanverlies: door te praten verwerk je stukje bij beetje. Met wie en hoe werkt dat ook goed? 
  • Te kijken naar het hier en nu: hoe ga je om met het verlies van je baan? Wat zijn andere manieren? 
  • Vanuit de oude baan kijken naar de toekomst: wat wil je van je oude baan weer terugzien in je nieuwe baan? Wat wil je juist niet meer?

Schrijf je in!

De workshop op 11 mei is van 9.30 - 12.00 uur. Schrijf je nu in!

Meer weten?

Youfit@retail helpt je niet alleen als je je baan bent kwijtgeraakt. Je kunt altijd gratis met je vragen terecht bij een loopbaancoach van Youfit@retail. Van tips voor je cv, tot een persoonlijk coachingstraject waarbij wordt gekeken naar waar jouw talenten en kansen op de arbeidsmarkt liggen. Kijk op de website van Youfit@retail hoe je een afspraak maakt.

Meer info