23/02/2019 | Leestijd 1 minuut

Gewoon even wat bruidsjurken passen

Geen aanzoek. Geen ring. Maar wel een gezellig middagje in de witte weldaad van pluche, satijn en sluiers. Het gebeurt steeds vaker dat bruidswinkels met alle liefde hun deuren en prosecco-flessen openzwieren voor vriendinnengroepen. Niet om een toekomstige bruid van een japon te voorzien, maar gewoon als een attractie. 

Gewoon even wat bruidsjurken passen

Inmiddels doen zo’n tiental winkels in Nederland mee met de trend voor gezamenlijke passessies. Daar zal het populaire televisieprogramma Say Yes To The Dress ongetwijfeld iets mee te maken hebben. Niets leukers dan elkaar te bewonderen, in vol ornaat van de begeerde witte jurk, toch? Althans, voor een groot deel van vrouwen. Jurk uitkiezen. Pashokjes in. Bonbon erbij, bubbel erbij, het is genieten geblazen.

Publiciteit voor de bruidsmodezaak? Gastvrijheid voor de doelgroep? Een beetje extra beleving in de retail? Of een creatieve toevoeging van inkomsten? Want de jolige meidenmomentjes worden gewoon tegen betaling uitgevoerd. 

Meer weten over de gang van zaken over deze bruidsmode-trend, bijvoorbeeld de kosten en ervaringen? Lees dan het artikel van het NRC.