09/10/2019 | Leestijd 2 minuten

Foutje? Bedankt!

Hoe meer dingen je onderneemt, hoe groter de kans is dat er dingen fout kunnen gaan. Maar fouten maken is helemaal niet erg, want door soms te blunderen, kom je alleen maar verder in je leven. Waarom dan? Online opleider SkillsTown heeft drie redenen op een rijtje gezet waarom een foutje op zijn tijd best mag. 

Foutje? Bedankt!

1: Door fouten kan je talent groeien

Uit onderzoek blijkt dat er twee manieren zijn om met tegenslagen om te gaan. Mensen blijven het liefst doen wat ze al kunnen en vermijden het liefst uit de ‘faalzone’. Of mensen zijn juist helemaal niet bang voor een uitdaging en worden extra gemotiveerd hun best te doen. Wanneer zij fouten maken, proberen ze het gewoon opnieuw. Door een tweede of derde poging geven zij hun talent de kans om te groeien. 

2: Fouten verhogen de kans op succes 

Veel successen zijn ontstaan uit de grootste fiasco’s. Denk aan bedrijven zoals Google en Philips. Zij werken met het principe dat tegenover een succesverhaal altijd een mislukking staat. Want de dingen die je eerder fout hebt gedaan, doe je als het goed is later anders. Ze delen dit met collega’s en juist door te zien wat misging, ontstaan er vaak andere mooie ideeën. 

3: Fouten geven nieuwe inzichten 

Dingen die je doet, kunnen nu eenmaal niet altijd perfect gaan. Soms heb je iets over het hoofd gezien, of moet je zo snel reageren dat je in de stress de verkeerde keuze maakt. Maar al deze momenten zijn momenten waarop je juist een klein succesje behaalt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dankzij het falen, benader je zo’n zelfde situatie de volgende keer anders. Zo leer je van jouw fouten en krijg je nieuwe inzichten die je in de toekomst zullen helpen. 

Bij SkillsTown kun je trainingen en cursussen volgen om zowel nu als in de toekomst aan het werk te blijven. Denk aan timemanagement, verkoopgesprekken en gezond en fit zijn. Kijk op www.retailskills.nl voor meer informatie.