15/06/2021 | Leestijd 4 minuten

Eva Lameir had als doel om zichzelf op te werken. Dat lukte. Nu is ze filiaalmanager bij OPEN32.

Als klein meisje was Eva Lameir (28) al gek op kleding. Na haar mbo-opleiding ‘Verkoopspecialist en Filiaalmanager’ was TMO Fashion Business School een logische stap: “Toen ik de open dag bezocht, voelde het gelijk goed. De verhalen, het campusgevoel en de omgeving spraken mij erg aan, waardoor ik al vrij snel besloot mezelf in te schrijven voor dé managementopleiding van de modebranche.”

Eva Lameir had als doel om zichzelf op te werken. Dat lukte. Nu is ze filiaalmanager bij OPEN32.

In juni 2016 studeerde Eva af aan de TMO Fashion Business School. Vijf jaar later werkt ze als filiaalmanager bij multibrand fashionstore OPEN32 in Bergen op Zoom. Met Eva blikken we terug op haar TMO-opleiding en op de kennis die ze opdeed en nu in de praktijk brengt. 

In 2016 studeerde je af, wat heb je sindsdien gedaan?

“In het begin iets héél anders. Ik had een kantoorbaan. Al snel merkte ik dat het niks voor mij was. Ik miste het werken in een modezaak. Toen er een vacature voor een verkoopmedewerker bij OPEN32 voorbijkwam, solliciteerde ik dan ook meteen. Mijn doel? Mezelf opwerken. Dat lukte. Nadat ik als verkoopmedewerker bij verschillende filialen ervaring opdeed, mocht ik als filiaalmanager in Bergen op Zoom aan de slag. Hier werk ik met verschillende merken en een diverse doelgroep, wat de baan extra dynamisch maakt.”

Ik droom toch van een eigen winkel.

Wat zijn je taken als filiaalmanager?

“Bij OPEN32 vinden wij het belangrijk dat de klant veel persoonlijke aandacht krijgt. Daarom ben ik zoveel mogelijk op de winkelvloer aanwezig. Ik help klanten, stuur het team van verkoopmedewerkers en weekendhulpen aan, verwerk nieuwe goederen, optimaliseer de verkoopresultaten, verzorg de administratie, maak een planning, geef verkooptrainingen en werk nauw samen met de visual merchandise medewerker en de assistent-manager. Bovenal zorg ik ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Dit zodat wij er voor onszelf, maar vooral voor onze klanten, steeds weer een feestje van maken.”

Lukt dat, ondanks corona?

“De coronacrisis zorgt voor de nodige uitdagingen. Het vraagt flexibiliteit van ons allemaal. Ik houd mijn team op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en praat hen zo nu en dan moed in. Toen wij de deuren een tijdje moesten sluiten, was dat voor iedereen een flinke klap. Dankzij call & collect werd het gelukkig mogelijk alsnog een kort praatje met onze klanten te maken.”

Hoe bereidde TMO je voor op het werk dat je nu doet?

“De TMO Fashion Business School bracht mij veel kennis en vaardigheden bij die ik nog dagelijks toepas. Voorbeeldje? Presenteren en commercieel denken, maar bijvoorbeeld ook mijn mening durven geven en grenzen verleggen. Kortom, dankzij TMO heb ik nu een fijne én uitdagende job in de retail.”

Wat zijn je dromen voor de toekomst?

“Als filiaalmanager mag ik mijn persoonlijke ideeën inbrengen, een hecht team creëren én lokaal samenwerken. Ik heb veel zelfstandigheid en kan echt ondernemen. Maar ondanks dat, droom ik toch van een eigen winkel.”

Wat is jouw persoonlijke tip voor studenten of net afgestudeerden?

“Haal alles uit jezelf en maak er een gezellige tijd van op TMO, want je studeert tenslotte maar één keer. Mijn belangrijkste advies? Kies je eigen weg, want dat is de weg naar (werk)geluk.”

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de TMO Fashion Business School? Klik dan hier.

Meer info