11/10/2018 | Leestijd 2 minuten

Dutch Sustainable Fashion Week

Van 5 t/m 14 oktober werd de vierde editie van Dutch Sustainable Fashion Week gehouden. Daarin werd uitgebreid aandacht gevraagd voor duurzame mode, en dat is hard nodig.

 

Dutch Sustainable Fashion Week

Want wist je dat:

  • 1 op de 3 kledingstukken in de kast nooit wordt gedragen?
  • Er in Nederland zo'n 60% meer kleding wordt gekocht dan 15 jaar geleden, terwijl we daar half zo lang mee doen? 
  • De textielindustrie verantwoordelijk is voor 10% van de CO2-uitstoot? 
  • Volgens organisatie Goodbrandz maar liefst 68% van de consumenten wel graag duurzame kleding zou willen kopen, maar domweg niet weet waar ze moeten beginnen?

De aandacht voor milieubewust produceren is nog nooit zo groot geweest! Toch loopt de textielwereld nog behoorlijk achter op dit gebied. Er is zowaar te weinig bekend over sustainable fashion. Vandaar dat dit wederom onder de aandacht werd gebracht tijdens de vierde editie van Dutch Sustainable Fashion Week van 5 t/m 14 oktober! 

De Dutch Sustainable Fashion Week is in 2014 het leven geroepen om dat bewustzijn te vergroten. Ook bij winkels. Op dit jaarlijkse evenement in oktober ontmoeten designers, bedrijven, young innovators en andere geiïnteresseerden en deskundigen elkaar om urgente veranderingen door te voeren.

Eén van die partijen is retailorganisatie INretail, dat ook een steentje bijdraagt. Want om een maatschappelijk verantwoorde kledingproductie te realiseren, is een omschakeling nodig op zowel het gebied van de productie, distributie en consumptie van fashion. 

Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week werden ready-to-wear-collecties van jonge, innovatieve designers in de spotlight gezet. Ook vonden er activiteiten plaats door het hele land, met thema's als 'circular fashion' en 'waste reduction'. 

Benieuwd naar de interesse van de consument voor duurzaamheid? Lees dan ook eens dit artikel. En wil je meer weten over hoe de Dutch Sustainable Fashion Week is verlopen? Klik dan hier. Voor speciale e-learnings op dit gebied kun je op deze pagina terecht.