19/02/2024 | Leestijd 4 minuten

Dít worden de 5 modetrends van herfst/winter 2024 volgens Paris Fashion Week

Paris Fashion Week. Hét meest prestigieuze mode-evenement van het jaar. Tussen 16 en 21 januari kwamen professionals vanuit de hele wereld naar de Parijse catwalks om de trends voor de herfst en winter van 2024/2025 te bewonderen. Maar wat is ‘jellyfish fashion’ en ‘ballet-core’? Werk in de Winkel zet de laatste trends voor je op een rij.

Dít worden de 5 modetrends van herfst/winter 2024 volgens Paris Fashion Week

De belangrijkste trends tijdens Paris Fashion Week:

1. Jellyfish fashion

‘Glad als een aal en kleurrijk: de kwallenlook verovert (weer) de catwalk, maar noem het liever jellyfish-mode’, zo kopt Arno Kantelberg in Volkskrant. Zie als referentie het knalpaarse latex-Prada-pak van acteur en hot stijlicoon Timothée Chalamet en de waterschoentjes van Gucci.

2. Metallic

Na de jarenlange overwinning van goud zijn RVS en andere metallic kleuren anno 2024 niet meer weg te denken. Welkom in de nieuwe ‘space age’!

3. Strakke kantoorlook

We zagen het al in 2023. De ‘ode aan het kantoorleven’, zoals Harper’s Bazaar deze ‘office core’ trend aanstipt, is nog niet voorbij. Met een kleine aanpassing: de populaire oversized blazer dragen we in 2024 getailleerd. Verder: uniform-achtige outfits, geruite stropdassen, minimalistische truien en strakke lijnen. Zie ook dit artikel over ‘quiet luxury’.

4. Ballet-core

Kant, tule, strikken, bloemen: de prima ballerina staat op het podium in 2024. Denk ook: witte en rode panty’s.

5. Panterprint

Eén ding weten we zeker: de panter duikt om de zoveel tijd op in de wildernis van de modewereld. De laatste keer was in 2018, en in 2024 is het dus weer zover. De luipaard/panterprint is waarschijnlijk een symptoom van de ‘mob wife’ ofwel ‘maffiavrouw’-look van 2024. Dus: nepbontjassen, dierenprints, statement kettingen en veel leer.
Kun je geen genoeg krijgen van de luipaardprint? Lees dan hier het trendartikel dat in februari in de Volkskrant verscheen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door