03/11/2020 | Leestijd 2 minuten

Alle coronamaatregelen, hoe ga ik daar mee om?

Naar verwachting blijven de huidige coronamaatregelen tot december gelden. De winkels mogen open blijven en dat willen we natuurlijk zo houden. Er zijn richtlijnen opgesteld vanuit de branche en mogelijk treft jouw werkgever nog aanvullende maatregelen. Wij kunnen ons voorstellen dat dit soms nog de nodige vragen oproept. Hoe zat het nu ook alweer? Om de richtlijnen goed te kunnen opvolgen, hebben wij alles op een rijtje gezet.

Alle coronamaatregelen, hoe ga ik daar mee om?

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

Richtlijnen binnen en rondom de winkel

1. Zorg dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Dit geldt voor klanten en maar ook wij als medewerkers. Zowel binnen als buiten de winkel.
2. Houd als richtlijn 1 klant per 10 vierkante meter aan over het gehele winkelvloeroppervlak Het magazijn telt dus niet mee maar in de aantallen ook niet de medewerkers van de winkel. Het gaat echt om klanten
3. Was je handen regelmatig.
4. Zorg voor maximale hygiëne in de winkel en maak voornamelijk objecten die veel worden aangeraakt regelmatig schoon, denk aan pinapparaten.
5. Haal samples, proeverijen, monsters, probeerartikelen uit de winkel.
6. Het is een dringend advies om mondkapjes te dragen. Het is nog niet voor jou verplicht, maar wij doen een dringende oproep om dit advies op te volgen.
7. Verwelkom iedere klant gastvrij. dat geeft meer ruimte om regels op te volgen.
8. Als je toch binnen 1,5 meter bij de klant moet zijn, doe dit dan zo kort mogelijk. Draag een mondkapje, draag handschoenen en gebruik indien mogelijk plexiglas.
9. Zijn klanten agressief? Kijk hier wat je moet doen.

Buiten de winkel

1. Bij online bestellingen geldt: lever tot aan de voordeur en houd ook daar 1,5 meter afstand.
2. Ben je monteur? Schud geen handen en houd ook bij de klant thuis 1,5 meter.  

Eigen gezondheid

1. Heb jij en/of heeft je huisgenoot een of meerdere klachten (neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid/moeilijk ademen, koorts boven 38 graden)? Kijk dan hier wat je moet doen.
2. Heb je behoefte om te praten over de huidige situatie? Neem dan contact op met jouw leidinggevende.