09/05/2018 | Leestijd 2 minuten

3x gezond eten op je werk

Je hebt je voorgenomen om gezonder te gaan eten. Maar dat valt nog niet altijd mee als je op je werk bent. De kroketten lonken naar je in de kantine, de snoeppot is altijd vol en er lijkt wel elke dag iemand jarig te zijn… Wat te doen? Maak een plan!

3x gezond eten op je werk

Tackle de snoeppot

Staat de snoeppot op je bureau? Weg ermee, ook al is het nog zo gezellig dat collega’s langskomen om een dropje te pikken. Zet liever een schaal met fruit of snoeptomaatjes neer. Staat de pot met snoep elders in de buurt? Spreek met de eigenaar af dat jij géén snoep meer zal pakken. Dan kan hij of zij je helpen als je toch in de verleiding komt.

Bepaal je eigen ‘snack-taks’

Ben je dol op frituur en op fastfood en is dat ook te koop in jullie kantine? Spreek met jezelf een vaste dag af waarop je zo’n snack mag nemen. Maak het bijvoorbeeld vrijdag krokettendag of hamburgerdag en eet er dan wat rauwkost en een bruin broodje bij.

Herken je honger

Zit je geconcentreerd te werken en krijg je ineens veel zin om iets te eten, vooral iets zoets? Dat zijn wellicht je hersenen die last krijgen van ‘concentratiehonger’. Wat dan helpt is beweging. Een wandeling van 5 minuten (of een paar trappen op en af) zorgt ervoor dat je bloed weer gaat stromen, dat je verse zuurstof binnenkrijgt en je hoofd opfrist. Zonder iets te eten! Denk niet: dit kost te veel tijd. Nee, zo’n beweegpauze zorgt juist dat je daarna weer fris en geconcentreerd aan het werk gaat.

Meer tips lees je op Menzis SamenGezond.


Dit artikel wordt je aangeboden door Menzis, partner van Werk in de Winkel.

Aanmelden nieuwsbrief  sign up for newsletter