16/06/2016 | Leestijd 2 minuten

3 Tips voor lekker en gezond eten in de winkel

Goed eten is belangrijk. Zeker ook als je aan het werk bent. Maar dat is niet altijd makkelijk te combineren. Zeker als het continu druk is in de winkel. Wij geven je daarom drie tips om je vaste eet- en drinkgewoontes op het werk net iets gezonder te maken. Pluk er de vruchten van!  ;-) 

3 Tips voor lekker en gezond eten in de winkel

1.    Eet gevarieerd, regelmatig en niet te veel

Zorg voor afwisseling in je menu! En kies ongeveer zes eetmomenten over de dag. Pak een boterham, krentenbol, yoghurt of kies een keer voor een gezonde salade in plaats van een broodje kroket en zakje chips. 

2.    Neem genoeg fruit en groente

Minimaal 2 stuks fruit en minstens 2 opscheplepels groente per dag is de richtlijn. Fruit kun je makkelijk meenemen en leent zich er ook goed voor om even tussendoor te eten, als het bijvoorbeeld erg druk is in de winkel. 

3.    Drink genoeg water 

Wist je dat je lichaam voor meer dan de helft uit water bestaat? Genoeg water drinken is dan ook belangrijk. Drink eens wat meer water tussen de koffie en thee door, en laat frisdrank staan. Zet een flesje water neer en probeer die een aantal  keer per dag leeg te drinken.  Je zult merken dat je aan het einde van de dag het verschil voelt. 

Goed bezig? Dat wordt uiteraard beloond!

Jouw gezonde lunch is punten waard. Eet je een stuk fruit of een gezonde salade? Of heb je vandaag je best gedaan op een zelfgemaakte smoothie? Maak een foto, upload deze binnen SamenGezond en ontvang 50 punten! Zo spaar je gemakkelijk punten die je kunt besteden in de webshop voor interessante kortingen en leuke producten op het gebied van gezondheid. Makkelijk en snel via jouw pc, tablet of mobiel. Klik hier voor meer informatie over SamenGezond

 


Dit artikel is aangeleverd door onze partner Menzis