14/07/2016 | Leestijd 2 minuten

3 Tips om optimaal te ontspannen tijdens je vakantie

We zitten middenin de vakantieperiode. Er hangt een andere sfeer in de winkels, kantoren en logistieke centra. Collega’s die terugkomen van vakantie zijn fris, opgeladen en staan vol nieuwe verhalen bij het koffieapparaat. Ze zorgen voor nieuwe energie en dat werkt aanstekelijk. Niet voor niets blijkt uit verschillende onderzoeken dat vakantie nemen essentieel is voor een goede productiviteit.

3 Tips om optimaal te ontspannen tijdens je vakantie

Wij geven je nog drie tips voor een optimaal ontspannen vakantie, zodat jij en je collega’s uitgerust en vol hernieuwde energie weer terugkomen:

Tip 1. Zorg voor een vakantie zonder verplichtingen

De hele dag je telefoon checken om social media en mails te checken of Whatsapp’s te beantwoorden geeft weinig rust. Draag je werk op tijd over, dat zorgt voor een rustige start van vakantie. Breek echt even met je normale ritme, zodat je optimaal de tijd hebt om te genieten! 

Tip 2: Eet gezond tijdens het reizen

Iets waar lang niet iedereen aan denkt is om gezond te eten tijdens je reis. Zo begin je je vakantie energiek in plaats van loom door een vermoeiende trip. Kies voor gezonde voeding zoals fruit en volkoren producten belegd met groenten (tomaat, komkommer, avocado) en eiwitten. Drink ook genoeg water om je lichaam voldoende te hydrateren. Tijdens het reizen verlies je namelijk extra veel vocht.

Tip 3: Sport op vakantie

Uit onderzoek van een grote reisorganisatie blijkt dat Nederlanders fanatieke sporters zijn tijdens hun vakantie. Populair zijn zwemmen en fietsen. Lekker bewegen zorgt ervoor dat je extra kunt ontspannen na die tijd en tegelijkertijd fit blijft.

Een fijne bijkomstigheid is dat je met gezond eten en sporten met Menzis SamenGezond ook nog eens punten spaart voor andere leuke uitjes of korting op het aanvullende pakket van je zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie over SamenGezond. En misschien wel de allerbelangrijkste tip: genieten, genieten, genieten. Doe wat je het allerleukst vindt om te doen tijdens je vakantie. Wij wensen je een heerlijke tijd! 


Dit artikel is aangeleverd door onze partner Menzis