Studiebonus

Wie dit jaar een erkende training of cursus afrondt, of dit in 2021 heeft gedaan, komt in aanmerking voor een bonus van 40 euro. De regeling is speciaal bedoeld voor medewerkers die werken in een mode-, sport, schoenen- of lifestylewinkel.

Waarom deze bonus?

Het is belangrijk dat je in jezelf investeert. Daarom is er een studiebonus van 40 euro in het leven geroepen. De cursus of training die je hebt gedaan hoeft niet persé betrekking te hebben op de branche waarin je werkt. Je kunt de studiebonus ook aanvragen als je er meer vaardigheden door hebt gekregen om je werk beter te kunnen doen. Of wanneer de training bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling. 

Hoe vraag je de bonus aan?

De studiebonus kun je hier aanvragen. De voorwaarde is dat je werkt in een mode-, sportschoenen- of lifestylewinkel. Upload jouw behaalde diploma of certificaat (dat kan van 2021 of van 2022 zjn) en ontvangt binnen 30 dagen de scholingsbonus van 40 euro op je bankrekening. Wie lid is van CVN Vakmensen of FNV ontvangt een bonus van 50 euro.

De uitvoering van de regeling is in handen van trainingsbureau FHKN. FHKN verzorgt online trainingen – onder meer over veilig werken in de winkel en sociale hygiëne. De studiebonus is een initiatief van Stichting werknemersbelangen bestaande uit CNV Vakmensen en FNV.

Kijk ook eens op de pagina’s van NL Leert Door en Stap-Budget voor subsidie op trainingen en opleidingen.