Solliciteren bij een schoenenwinkel | Onmisbare Tips

Voor het solliciteren bij een schoenenwinkel zijn verschillende kwaliteiten van belang. Een schoenenwinkel staat als retail winkel dicht bij de consument. Voor de retail zijn daarom sociale kwaliteiten van groot belang, maar er zijn nog veel meer eigenschappen nodig voor het werken bij een schoenenwinkel. Daarnaast zijn er verschillende voordelen van het werken in de retail, waaronder het hebben van een goed CAO. Alle detailhandels werken volgens het CAO Retail Non-Food CAO, waarin onder andere de eisen voor de arbeidsomstandigheden en het salaris per werknemer zijn opgenomen.

Vacatures bij een schoenenwinkel

Als onderdeel van de retail in Nederland staat een schoenenwinkel tussen groothandels en de consument, daarom is een goede representatie van het bedrijf waar iedere werkgever in de detailhandel naar zoekt. Voor het werken bij een schoenenwinkel zijn daarom verschillende kwaliteiten van belang. Denk hierbij aan:

 • Passie voor en kennis over het assortiment
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Deskundig advies kunnen geven
 • Representatief uiterlijk
 • Werken volgens procedures
 • Klantvriendelijk
   

Algemene sollicitatietips

De sollicitatieprocedure is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden binnen het bedrijf, daarom is het voor werkgevers en toekomstige werknemers belangrijk hier aandacht aan te besteden. Enkele sollicitatietips voor werkgevers en werknemers zijn:

 • Het is belangrijk zaken niet mooier voor te doen dan ze zijn. Sollicitanten worden geacht naar waarheid hun kwaliteiten te vertellen, maar voor werkgevers is het even belangrijk een eerlijk beeld van de functie te schetsen voor een succesvolle arbeidsrelatie;
 • Beide partijen moeten zich bewust zijn van de kwaliteiten die belangrijk zijn voor de functie zijn. Het kan handig zijn deze van tevoren eens uit te schrijven;
 • Stel geen standaardvragen, maar unieke en situatie-gerichte vragen. Zo kunnen werkgever en toekomstige werknemer een duidelijk beeld schetsen.
   

Werken bij een schoenenwinkel

Werken bij een schoenenwinkel als onderdeel van de detailhandel is uniek. Elke dag staat in het teken van de klant, waardoor verschillende kwaliteiten van belang zijn voor het werken in de retail. Maar ook werknemers hebben veel voordelen bij het werken in de detailhandel. Zo werken bedrijven in de detailhandel volgens het CAO Retail Non-Food, waarin arbeidsomstandigheden en het salaris bij een schoenenwinkel opgenomen staat. Na het solliciteren bij een schoenenwinkel worden verschillende afspraken uit het CAO ook met de werknemer besproken.