Header image

Ambacht Mode/Juwelier


Ambacht Mode/Juwelier

  Jean School House of denim - Jean School

Jean School is een opleiding waar jonge, creatieve en gedreven mensen het vakmanschap van denim design en development leren. En daarmee uitzicht hebben op een job letterlijk overal ter wereld. Tijdens de opleiding krijgt je naast vakken als textielkennis, confectietechniek en patroontechniek ook colleges van een aantal van de allerbeste professionals uit de internationale denimindustrie en werk je aan projecten met toonaangevende denimmerken en -weverijen. Je loopt stage bij internationale merken in de denimbranche.
Er zijn twee varianten van de Jean School opleiding. In de eerste plaats de reguliere driejarige fulltime opleiding. Daarnaast biedt de Jean School een Engelstalige, eenjarige opleiding voor internationale studenten en studenten met minimaal een havodiploma.
Lees hier meer over het vakbgebied en de opleding.

  Meesteropleiding coupeur - Meesteropleiding Coupeur

Meesteropleiding Coupeur Amsterdam is de enige opleiding in de Benelux en omgeving waar je het ware coupeurvakmanschap leert op een hoogwaardig niveau. Onze afgestudeerde leerlingen gaan na het volgen van de drie jaar durende voltijdopleiding aan de slag op het hoogste kwaliteitsniveau bij ateliers van theatergezelschappen, couturiers of vestigen zich als zelfstandig coupeur. 
Naast de voltijdstudie en de deeltijdopleiding biedt de Meesteropleiding Coupeur ook diverse modules aan.

 

  Zilversmid - Vakschool Schoonhoven

Een zilversmid ontwerpt, maakt en repareert grote gebruiksvoorwerpen zoals schalen, bekers, kandelaars en bestek. Steeds vaker maakt een zilversmid ook objecten die een sieraad zijn voor het interieur. Je werkt met speciale gereedschappen en hanteert specialistische technieken. De technieken die een zilversmid toepast zijn wezenlijk anders dan die van een goudsmid.
Lees hier meer over het vakgebied van zilversmid en bekijk hier de verschillende opleidingen, zoals handgraveren, zettechnieken en sieraden ontwerpen.

  Juwelier - Vakschool Schoonhoven

Als juwelier ben je veelzijdig en weet je vakmanschap en branchekennis goed te combineren met een commerciële instelling. Je vindt het leuk om de ontwikkelingen in de branche te volgen, bent trendgevoelig en gaat graag om met mensen: klanten, collega’s en leveranciers. De juwelier is iemand die alle facetten van het vak kent.
Lees hier meer over het vakgebied van juwelier, en bekijk hier de bijbehorende opleidingen.

  Uurwerktechniek - Vakschool Schoonhoven

Zolang er mensen zijn, hebben zij zich altijd bezig gehouden met tijdmeting. Vroeger gebruikte men hiervoor primitieve instrumenten zoals wateruurwerken, zandlopers en zonnewijzers. Uurwerken van de huidige tijd zijn erg onderhoudsgevoelig. Om het onderhoud goed
te kunnen uitvoeren, zijn vakspecialisten nodig.
Lees hier meer over het vakgebied, en bekijk hier de bijbehorende opleidingen.

  Goudsmeden - Vakschool Schoonhoven

Als je kiest voor de opleiding Goudsmeden, dan ben je vooral bezig met ontwerpen, maken en repareren van sieraden. Niet alleen in goud, maar ook in zilver, titanium, aluminium en tal van andere materialen. Je moet het leuk vinden om met je handen mooie dingen te creëren. Behalve het praktijkvak goudsmeden krijg je in de opleiding ook vakken als tekenen, ruimtelijk vormgeven, kunstgeschiedenis en edelsteenkunde.
Lees hier meer over het vakgebied, en bekijk hier de bijbehorende opleidingen.

  Sieraden ontwerpen op de computer - Vakschool Schoonhoven

De cursussen "Sieraden ontwerpen op de computer" zijn bedoeld voor goud- en zilversmeden, maar ook voor juweliers die ontwerpen maken voor hun klanten. Rhinoceros leent zich overigens ook uitstekend voor andere vakgebieden. Het is een eerste kennismaking, een uitbreiding én een verdieping bij het ontwerpen op de computer. U krijgt telkens meer inzicht in het maken van sieraden via 3D ontwerpen en productietechnieken zoals 3D printen.
Lees hier meer over het vakgebied, en bekijk hier de bijbehorende opleidingen.

  Edelsteenkunde - Vakschool Schoonhoven

Onder de naam Vakschool Schoonhoven Cursus & Training worden diverse cursussen aangeboden op het gebied van edelsteenkunde. De doelgroep bestaat uit professionals uit de sieraden- en uurwerkenbranche, antiquairs, taxateurs en consumenten die met edelstenen bezig zijn.
Lees hier meer over het vakgebied, en bekijk hier de bijbehorende opleidingen.