Header image

Gratis e-learnings

Bij Werk in de Winkel bieden we diverse online trainingen en cursussen aan voor medewerkers in de retail non-food. Een groot aantal kun je gratis volgen. Leer bijvoorbeeld jezelf verder te ontwikkelen, je gastvrijheid in de winkel te vegroten of meer grip te krijgen op je financiën. Werk in de Winkel is er speciaal voor medewerkers die werken in de mode, schoenen, sport, wonen, tuincentra, juweliers of parfumerieën. We bieden inspiratie en praktische informatie over onderwerpen die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling, professionaliteit, inzetbaarheid en werkplezier in de winkel. 

Cursussen en trainingen voor in de winkel

Werk jij in de detailhandel of retail en wil je ook groeien in je functie? Volg dan een -gratis- online cursus of training via Werk in de Winkel. Bekijk alle e-learnings hieronder:


Gratis e-learnings

  Gratis e-learning ‘Zorgen en werken’ - CNV Mantelzorg

Zorgen, dat werkt niet lekker

Wat als iemand in je omgeving ziek wordt en hulp nodig heeft? Hoe combineer je dit dan met je werk en je eigen gezin? Hoe regel je dit, en hoe weet je waar je terecht kunt?  Steeds meer werknemers hebben naast hun werk en hun eigen gezin, nog een extra zorgtaak voor bijvoorbeeld de ouders, schoonouders, een zieke partner, ziek kind, etc. Hoe zit dat met jou? Hoe combineer je al deze taken zonder dat je overbelast raakt? En kom je nog wel aan jezelf toe?

De gratis e-learning ‘Zorgen en werken’ geeft inzicht in de tijdsbesteding van de werknemer, het risico op overbelasting, wanneer ben je mantelzorger en wanneer niet? En wat is hier in de cao Retail Non-food over afgesproken. Waar kun je wettelijk gezien gebruik van maken?

Je vindt de online cursus hier. Tijdens het registreren wordt gevraagd naar een vouchercode. Voor werknemers in de retail is deze 816738.

  Ontdek de nieuwe wereld van winkelen - Jouw Talent in de Winkel

Bij Jouw Talent in de Winkel kun je terecht met al je vragen over jouw persoonlijke ontwikkeling, werkgeluk en financiën. Daarnaast kun je met hun online trainingen inzicht krijgen in hoe winkelen is verandert en wat dat betekent voor jouw werk.

De manier waarop we winkelen verandert namelijk snel. Als winkelmedewerker merk je dit elke dag. Klanten willen steeds meer, en jij kunt ze helpen. Bekijk de drie online leersnacks en krijg inzicht wat er verandert en hoe jij daarop het beste kunt inspelen. Zo wordt jij nóg beter in je werk en maak je klanten blijer!

Kijk hier voor meer informatie over deze trainingen

  Veilig werken in de winkel (2) - FHKN

Bijna 40% van de medewerkers die in een winkel werkt, krijgt te maken met agressieve klanten, diefstal of een overval. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig kun je je hiervoor wapenen. Door te leren hoe je om kunt gaan met agressieve klanten; hoe je agressie en diefstal voorkomt en wat je moet doen als je iemand aanhoudt of slachtoffer wordt van een overval. 

FNV en FHKN hebben hiervoor de website www.veiligwerkenindewinkel.nl gelanceerd. Hier vind je allerlei e-learnings en trainingen. 

 • Klantgerichtheid tegen criminaliteit
  Klantgerichtheid als wapen tegen criminaliteit? Jazeker! Juist door klantgericht te werken voorkom je diefstal en is de kans dat klanten verbaal agressief worden veel kleiner. Hoe je dat doet, leer je in de online training. 
 • Omgaan met verbale agressie 
  Verbale agressie als gevolg van bijvoorbeeld een klacht is erg vervelend. Verbale agressie kan bovendien snel escaleren naar gewelddadig gedrag. Hoe je hier het beste mee om kunt gaan, leer je in de online training. 
 • Openen en sluiten van de winkel 
  Het openen en sluiten van de winkel zijn ‘gevaarlijke’ momenten. Het zijn vaak de momenten waarop overvallers hun slag slaan. Gelukkig kun je hier iets aan doen om dit te voorkomen. Hoe je dat doet leer je in deze online training. 
 • Veilig achter kassa en toonbank 
  Achter de kassa werken brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Je hebt te maken met geld en daardoor ook een kwetsbare positie. Hoe je die rol zo veilig mogelijk uit kunt oefenen, leer je in de online training. 
 • Verkopen van alcohol en tabak 
  Soms moet je ‘nee’ verkopen. Helaas leidt dat niet altijd tot begrip bij klanten. In deze module leer je meer over de regels en hoe je zo veilig mogelijk ‘nee’ verkoopt, mocht je dat toch moeten doen. 
 • Help, een overval 
  We hopen dat je hier nooit mee te maken krijgt. Het meemaken van een overval is een gevaarlijke en vaak traumatische gebeurtenis. Weten hoe je het beste kunt handelen tijdens een overval, kan je helpen om voorbereid te zijn, mocht het je toch overkomen. Dat leer je in deze online training. 
 • Aanhouden winkeldief 
  Het aanhouden van een winkeldief is best spannend. De klant die steelt zou agressief kunnen worden. Hoe je het beste iemand kunt aanhouden leer je in deze online training. 
  e-Academy: Gratis e-learnings over e-commerce - e-Academy

Wil je meer leren over verschillende onderwerpen binnen de e-commerce maar heb je geen tijd of zin in een lange cursus of opleiding? Dan is leren via de gratis e-learnings van e-Academy iets voor jou.  

De korte onlinecursussen duren gemiddeld 45 minuten en geven je concrete handvatten waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen winkel. Regelmatig worden er nieuwe e-learnings toegevoegd zodat je altijd up-to-date kunt blijven. 

Hoe het werkt?   

 1. Maak een account aan: het is helemaal gratis 
 2. Volg een e-learning en verbeter je kennis 
 3. Maak de toets en scoor een voldoende 
 4. Ontvang een certificaat en zet je kennis meteen in 

Maak gratis een account aan mijn.e-academy.org of lees meer via www.e-academy.org

Is je werkgever lid van retailorganisatie INretail, dan blijf je ook in 2023 gratis toegang tot de e-Academy houden.