Header image

Ambacht & techniek


Ambacht & techniek

Jean School House of denim - Jean School  

Jean School is een opleiding waar jonge, creatieve en gedreven mensen het vakmanschap van denim design en development leren. En daarmee uitzicht hebben op een job letterlijk overal ter wereld. Tijdens de opleiding krijgt je naast vakken als textielkennis, confectietechniek en patroontechniek ook colleges van een aantal van de allerbeste professionals uit de internationale denimindustrie en werk je aan projecten met toonaangevende denimmerken en -weverijen. Je loopt stage bij internationale merken in de denimbranche.
Er zijn twee varianten van de Jean School opleiding. In de eerste plaats de reguliere driejarige fulltime opleiding. Daarnaast biedt de Jean School een Engelstalige, eenjarige opleiding voor internationale studenten en studenten met minimaal een havodiploma.
Lees hier meer over het vakbgebied en de opleding.

Meesteropleiding coupeur - Meesteropleiding Coupeur  

Meesteropleiding Coupeur Amsterdam is de enige opleiding in de Benelux en omgeving waar je het ware coupeurvakmanschap leert op een hoogwaardig niveau. Onze afgestudeerde leerlingen gaan na het volgen van de drie jaar durende voltijdopleiding aan de slag op het hoogste kwaliteitsniveau bij ateliers van theatergezelschappen, couturiers of vestigen zich als zelfstandig coupeur. 
Naast de voltijdstudie en de deeltijdopleiding biedt de Meesteropleiding Coupeur ook diverse modules aan.

 

PVC-stroken-vloeren leggen - Deltion college  

Veel consumenten en bedrijven kiezen bij het leggen van een nieuwe vloer voor PVC. Een PVC-vloer is er in vele designs, is duurzaam, eenvoudig te onderhouden, geluiddempend en warmtedoorlatend. Het leggen van PVC-vloeren is vakwerk. Dit resulteert in veel werkgelegenheid voor en vraag naar pvc-vloerenleggers.
 
Wil jij als interieurvakman leren hoe je vakkundig een PVC-vloer legt en deze moet onderhouden? Kies dan de training PVC-stroken-vloeren leggen!

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding. 

Woningstoffeerder - Interieurvakman m/v  

Als woningstoffeerder leg je vloeren en bekleed je trappen, je hangt gordijnen op en plaatst zonwering. Je weet alles van vloeren zoals tapijt, vinyl, pcv en laminaat. Tijdens je opleiding leer je specialistische technieken en werk je met allerlei gereedschappen en machines. Ook het opmeten van een ruimte en het bepalen van de hoeveelheid materiaal hoort bij het vak. Geen ruimte is je te gek, overal zorg je voor een perfect resultaat. 
De opleiding voor woningstoffeerder BBL Niveau 2 duurt twee jaar. De opleiding allround woningstoffeerder BBL Niveau 3 duurt drie jaar.Je werkt vier dagen en gaat één dag naar school. Zodra je begint, krijg je salaris. En ben je klaar dan heb je gegarandeerd een baan! 

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding voor interieurvakman m/v. Bij deze BBL-opleiding kun je kiezen uit verschillende richtingen, zoals woningstoffeerder, meubelstoffeerder, parketlegger of keukenmonteur. Maak het in de woonbranche!

Projectstoffeerder - Interieurvakman m/v  

Een projectstoffeerder pakt grote - en kleinere-  projecten aan zoals kantoren en bedrijven. Je legt hier de vloeren, zorgt voor trapbekleding en plaatst raambekleding en zonwering. Net als een woningstoffeerder leer je voor dit vak alles over vloeren zoals tapijt, vinyl, pcv en laminaat. Je gebruikt verschillende specialistische technieken en allerlei soorten gereedschappen en machines. Bij het vak hoort ook het opmeten van een ruimte en het bepalen van de hoeveelheid materiaal die je nodig hebt. Een precisiewerkje waar jij je hand niet voor omdraait.
De opleiding voor projectstoffeerder BBL Niveau 2 duurt twee jaar. De opleiding voor allround projectstoffeerder BBL Niveau 3 duurt drie jaar.
Je werkt vier dagen en gaat één dag naar school. Zodra je begint, krijg je salaris. En ben je klaar dan heb je gegarandeerd een baan! 

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding voor interieurvakman m/v. Bij deze BBL-opleiding kun je kiezen uit verschillende richtingen, zoals woningstoffeerder, meubelstoffeerder, parketlegger of keukenmonteur. Maak het in de woonbranche!

Allround parketteur - Interieurvakman m/v  

Je legt prachtige parketvloeren variërend van stoere brede delen tot een verfijnd visgraadmotief, en repareert of renoveert bestaande parketvloeren, zodat ze weer als nieuw zijn. Je bent expert als het gaat om de afwerking met olie, wax of lak. Als allround parketlegger stuur je daarnaast ook collega’s aan. Met jouw vakwerk maak je de mooiste vloeren!
De opleiding tot allround parketteur BBL Niveau 3 duurt driejaar. Je kunt de opleiding volgen bij het ROC Midden Nederland in Nieuwegein. 
Je werkt vier dagen en gaat één dag naar school. Zodra je begint, krijg je salaris. En ben je klaar dan heb je gegarandeerd een baan! 

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding voor interieurvakman m/v. Bij deze BBL-opleiding kun je kiezen uit verschillende richtingen, zoals woningstoffeerder, meubelstoffeerder, parketlegger of keukenmonteur. Maak het in de woonbranche!

Meubelstofferen Basis - Deltion college  

Wil jij je eigen stoel kunnen stofferen? Tijdens deze training krijg je de basisvaardigheden van het meubelstofferen onder de knie.

Onder begeleiding van een ervaren vakdocent, ga je aan de slag met een eigen stoel. Je krijgt praktische aanwijzingen en oefeningen om je kennis te laten maken met de basis.  

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding.

Keukenmonteur - Interieurvakman m/v  

Als keukenmonteur plaats je nieuwe keukens die op maat worden gemaakt. Je monteert kastjes, keukenbladen, installeert apparatuur en legt klanten uit hoe deze werkt. Je werkt met verschillende machines, gereedschappen en materialen. En als jij klaar bent, dan zijn jouw klanten blij!
De opleiding voor keukenmonteur BBL niveau 2 duurt twee jaar. Je kunt de opleiding volgen bij het Hoornbeeck College in Amersfoort. Je werkt vier dagen en gaat één dag naar school. Zodra je begint, krijg je salaris. En ben je klaar dan heb je gegarandeerd een baan! 

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding voor interieurvakman m/v. Bij deze BBL-opleiding kun je kiezen uit verschillende richtingen, zoals woningstoffeerder, meubelstoffeerder, parketlegger of keukenmonteur. Maak het in de woonbranche!

Meubelstoffeerder - Interieurvakman m/v  

Als meubelstoffeerder ben je een echte mooimaker! Je bekleedt meubels met stoffen. Dat kunnen nieuwe stoelen, fauteuils en banken zijn, maar ook meubels die een opknapbeurt nodig hebben. Je leert werken met hand- en naaimachines en handgereedschap en krijgt les in nieuwe maar ook de echte oude stoffeertechnieken. Zo weet je meubels tot echte blikvangers te maken!
De opleiding voor meubelstoffeerder BBL Niveau 2 duurt 2 jaar. De opleiding voor allround meubelstoffeerder BBL Niveau 3 duurt 3 jaar. Je werkt vier dagen en gaat één dag naar school. Zodra je begint, krijg je salaris. En ben je klaar dan heb je gegarandeerd een baan! 

Kijk op de site van de interieurvakman m/v waar je de pleidingen kunt volgen. Bij deze BBL-opleiding kun je kiezen uit verschillende richtingen, zoals woningstoffeerder, meubelstoffeerder, parketlegger of keukenmonteur. Maak het in de woonbranche!

 

Zilversmid - Vakschool Schoonhoven  

Een zilversmid ontwerpt, maakt en repareert grote gebruiksvoorwerpen zoals schalen, bekers, kandelaars en bestek. Steeds vaker maakt een zilversmid ook objecten die een sieraad zijn voor het interieur. Je werkt met speciale gereedschappen en hanteert specialistische technieken. De technieken die een zilversmid toepast zijn wezenlijk anders dan die van een goudsmid.
Lees hier meer over het vakgebied van zilversmid en bekijk hier de verschillende opleidingen, zoals handgraveren, zettechnieken en sieraden ontwerpen.

Juwelier - Vakschool Schoonhoven  

Als juwelier ben je veelzijdig en weet je vakmanschap en branchekennis goed te combineren met een commerciële instelling. Je vindt het leuk om de ontwikkelingen in de branche te volgen, bent trendgevoelig en gaat graag om met mensen: klanten, collega’s en leveranciers. De juwelier is iemand die alle facetten van het vak kent.
Lees hier meer over het vakgebied van juwelier, en bekijk hier de bijbehorende opleidingen.

Uurwerktechniek - Vakschool Schoonhoven  

Zolang er mensen zijn, hebben zij zich altijd bezig gehouden met tijdmeting. Vroeger gebruikte men hiervoor primitieve instrumenten zoals wateruurwerken, zandlopers en zonnewijzers. Uurwerken van de huidige tijd zijn erg onderhoudsgevoelig. Om het onderhoud goed
te kunnen uitvoeren, zijn vakspecialisten nodig.
Lees hier meer over het vakgebied, en bekijk hier de bijbehorende opleidingen.

Goudsmeden - Vakschool Schoonhoven  

Als je kiest voor de opleiding Goudsmeden, dan ben je vooral bezig met ontwerpen, maken en repareren van sieraden. Niet alleen in goud, maar ook in zilver, titanium, aluminium en tal van andere materialen. Je moet het leuk vinden om met je handen mooie dingen te creëren. Behalve het praktijkvak goudsmeden krijg je in de opleiding ook vakken als tekenen, ruimtelijk vormgeven, kunstgeschiedenis en edelsteenkunde.
Lees hier meer over het vakgebied, en bekijk hier de bijbehorende opleidingen.

Sieraden ontwerpen op de computer - Vakschool Schoonhoven  

De cursussen "Sieraden ontwerpen op de computer" zijn bedoeld voor goud- en zilversmeden, maar ook voor juweliers die ontwerpen maken voor hun klanten. Rhinoceros leent zich overigens ook uitstekend voor andere vakgebieden. Het is een eerste kennismaking, een uitbreiding én een verdieping bij het ontwerpen op de computer. U krijgt telkens meer inzicht in het maken van sieraden via 3D ontwerpen en productietechnieken zoals 3D printen.
Lees hier meer over het vakgebied, en bekijk hier de bijbehorende opleidingen.

Edelsteenkunde - Vakschool Schoonhoven  

Onder de naam Vakschool Schoonhoven Cursus & Training worden diverse cursussen aangeboden op het gebied van edelsteenkunde. De doelgroep bestaat uit professionals uit de sieraden- en uurwerkenbranche, antiquairs, taxateurs en consumenten die met edelstenen bezig zijn.
Lees hier meer over het vakgebied, en bekijk hier de bijbehorende opleidingen.