Header image

Verkoopvaardigheden

Als je in de retail werkt zijn sterke verkoopvaardigheden onmisbaar. Als verkoper in een winkel ben je immers het visitekaartje van de winkel en breng je klanten in aanraking met je producten en je winkel. Een goede verkoper is klantvriendelijk, maar weet daarnaast ook waar zijn of haar kracht ligt en weet klanten precies te helpen aan het product waar ze naar op zoek zijn. Bij Werk in de Winkel bieden wij een overzicht van de opleidingen en cursussen in de detailhandel die helpen om jouw kracht als verkoper te vinden en jouw vaardigheden al verkoper sterk te verbeteren.


Verkoopvaardigheden

Verkooptraining - Verkoopkracht  

Op de winkelvloer en werkvloer gebeurt het. Dáár komen je klanten. Dáár liggen de kansen. Maar hoe pak je die? In de verkooptraining van Verkoopkracht leer je vanuit je eigen kracht te verkopen. Door dichter bij jezelf te blijven en beter naar de klant te luisteren, vergroot je je verkoopkansen. Een getrainde verkoper telt voor twee!
Onderwerpen die in deze training aan bod komen zijn klantvriendelijkheid, het voeren van een productief verkoopgesprek, de omzet in retail en horeca verhogen, slimmer onderhandelen en specifieke gesprekstechnieken. Tijdens deze korte training ga je veel zelf doen en leer je vanuit de praktijk. Zo maak je je de technieken snel eigen – en kun je ze na de training ook écht toepassen in je eigen werk. Weinig theorie, meteen aan de slag en direct resultaat. Kijk hier voor meer informatie over de training.

Training Gastvrij verkopen - KIEM!  

In deze training leer je klanten gastvrij ontvangen en klantgericht handelen. Bewust bezig zijn met het blij maken van klanten zorgt ervoor zorgt dat je makkelijk meer verkoopt. Je leert onder andere om van elke bezoeker een blije en trouwe klant te maken. Ontdek hoe je zorgt dat iedere klant een warm welkom krijgt, leer hoe je altijd een sympathieke en goede eerste indruk maakt én hoe je snel en makkelijk in contact komt met alle soorten klanten. De training is geschikt voor iedereen die met klanten werkt; van de net begonnen collega tot de zeer ervaren medewerker. De nieuwe klant vraagt om een nieuwe, andere, leukere manier van verkopen.

De training bestaat uit 3 maanden e-learning (investering is circa 30 minuten per week) en één fysieke workshop.

Klik hier voor meer informatie over deze training

Jeansadviseur - Detex  

Tijdens de training Jeansverkoper leer je alles over de eigenschappen van jeans en hoe je dit kunt vertalen naar voordelen voor de klant. Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Powertraining Klanten winnen - KIEM!  

Meer omzet? Verzilver dan álle verkoopkansen. Benieuwd hoe je makkelijk meer klanten kunt winnen? Na deze powertraining verslaan jullie de concurrentie door de klantvraag niet 'gewoon' goed te beantwoorden, maar deze te overtreffen. Het resultaat? Meer omzet en meer fans! Klanten winnen was nog nooit zo leuk én succesvol! De training is geschikt voor iedereen die op dagelijkse basis (commercieel) gast- of klantcontact heeft. Zij hebben dagelijks de kans om het verschil te maken, met als logisch gevolg hogere conversie, hogere bestedingen, meer fans en meer werkplezier!

De powertraining duurt 4 weken. Het is een combinatie van online leren, oefenen in de praktijk én een fysieke workshop van circa 3 uur.

Klik hier voor meer informatie over deze powertraining. 

Module De Nieuwe Verkoper - Detex  

Verkopen is een vak. Een gemotiveerde verkoper straalt plezier en professionaliteit uit. Klik hier voor meer informatie over deze module. Deze module wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Powertraining Klantgericht verkopen - KIEM!  

Nog meer klanten blij maken, makkelijk meer verkopen én meer werkplezier? Het kan echt. Benieuwd hoe? Tijdens de training laten we zien waarom het van groot belang is om te stoppen met verkopen, wat het verschil is tussen klantvriendelijk en klantgericht zijn, wat de klant van de toekomst wil én hoe je deze succesvol benadert. Klanten blij maken was nog nooit zo leuk én succesvol! De training is geschikt voor iedereen die op dagelijkse basis (commercieel) gast- of klantcontact heeft. Zij hebben dagelijks de kans om het verschil te maken, met als logisch gevolg hogere conversie, hogere bestedingen, meer fans en meer werkplezier!

De powertraining duurt 4 weken, het is een combinatie van online leren, oefenen in de praktijk én een fysieke workshop van circa 3 uur.

Klik hier voor meer informatie over deze training.

Module Imago Styling - Detex  

Wat is mode nu eigenlijk? Wanneer is iets mode en hoe ontstaat een trend? Klik hier voor meer informatie over deze module. Deze module wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Powertrainingen Durven & doen - KIEM!  

Het verschil maken voor klanten moet je wel durven en vooral dóen. Hier heeft de mindset een grote invloed op. In deze powertraining prikkelen we om altijd door de ogen van gast te kijken. De deelnemers onderzoeken of ze een fixth of growth mindset hebben én we dagen uit om een heel klein beetje uit de comfortzone te stappen. Het resultaat? Je team krijgt een echt klantgerichte mindset. De training is geschikt voor iedereen die op dagelijkse basis (commercieel) gast- of klantcontact heeft. Zij hebben dagelijks de kans om het verschil te maken, met als logisch gevolg hogere conversie, hogere bestedingen, meer fans en meer werkplezier!

De powertraining duurt 4 weken, het is een combinatie van online leren, oefenen in de praktijk én een fysieke workshop van circa 3 uur.

Klik hier voor meer informatie over deze training.

Module Visual Merchandising en Shopology - Detex  

De module Visual Merchandising richt zich op het zo optimaal mogelijk inrichten van de winkel. Klik hier voor meer informatie over deze module. Deze module wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Retail traineeship: de klantspecialist - CUBE retail  

De retail zit te springen om mensen die vakbekwaam zijn. Op alle niveau’s. Durf jij door te leren? Heb jij een passie voor de winkel en wil jij graag het verschil maken voor je klant en je bedrijf? Dan is een van de CUBE traineeships vast iets voor jou! Met CUBE breng je jezelf en je bedrijf naar “the next level”.

De Klantspecialist (€ 250 p/mnd)

"Je werkt al jaren in een winkel, of pas net en wil het beste uit jezelf halen. Je houdt van mensen en lifestyle. Je wilt klanten belachelijk goed helpen zodat ze fan worden. Je bent leer-nieuws-gierig naar het vak van topverkoper. Je wil 9 maanden, 1 x per maand, met een groep andere passievolle verkopers aan de slag."

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ga voor meer informatie naar www.cuberetail.nl.

Imagostyling - Detex  

Als adviseur in de mode is het fijn om alles te weten over verkopen, visual merchandising collecties en stoffen. Daarnaast is het belangrijk dat je kennis hebt van de geschiedenis  van de mode en de verschillende modestijlen. We behandelen de onderwerpen, kleur, decoratie, materiaal, pasvormen, silhouetbelijning, styling, postuur, persoonlijkheid en kleurtypes. Met deze kennis kan de klant worden voorzien van een professioneel advies op maat. Klik hier voor meer informatie over deze training. Deze training wordt aangeboden door Detex. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Assortimentskennis - Detex  

Om klanten goed te adviseren, is het belangrijk om te weten waaruit de collectie bestaat. Klik hier voor meer informatie over deze module. Deze module wordt aangeboden door Detex. Ben jij lid, of is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Een klantgerichte mindset - Shopology  

De meeste verkooptrainingen zijn gericht op een eenmalige succesvolle transactie en zorgen niet dat het klantcontact een klantrelatie wordt. In de Shopology trainingen worden beide aspecten behandeld. Naast het leren van verkooptechnieken en het geven van concrete handvatten behandelen wij manieren om verwachtingen te overtreffen. Uitleg over; hoe een klant te verrassen en hoe deze recht in het hart te raken. Tijdens de training leren wij deelnemers ambassadeurs worden. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting. Meer informatie over deze training vind je hier

5 stappen naar een succesvolle klantrelatie - Shopology  

De meeste verkooptrainingen zijn gericht op een eenmalige succesvolle transactie en zorgen niet dat het klantcontact een klantrelatie wordt. In de Shopology trainingen worden beide aspecten behandeld. Naast het leren van verkooptechnieken en het geven van concrete handvatten behandelen wij manieren om verwachtingen te overtreffen. Uitleg over; hoe een klant te verrassen en hoe deze recht in het hart te raken. Tijdens de training leren wij deelnemers ambassadeurs worden. Ambassadeurs zorgen voor trouwe, loyale klanten die FANS worden. Is jouw werkgever lid van INretail? Dan ontvang je 10% korting.

Kijk hier voor meer informatie

Verkoper (niveau 2) - NCVB Bedrijfsopleidingen  

Als verkoper ben je het visitekaartje van een winkel of product. Je hebt veel contact met klanten. Je kunt klanten correct te woord staan, een product verkopen en het product afrekenen. En je zorgt ervoor dat de klant een goede indruk krijgt van de winkel.  

Dat doe je door de winkel schoon te houden en artikelen op een aantrekkelijke manier te presenteren. Ook het ontvangen en opslaan van goederen behoort tot je taken. Je zorgt dat alles in de winkel goed verloopt en stelt klanten tevreden.  

Tijdens deze opleiding leer je veel over alle onderdelen van de detailhandel. Denk bijvoorbeeld aan de goederenontvangst en opslag, het verzorgen van de winkelinrichting en het helpen van de klant.  Keuzedelen zijn Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. 

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans! De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk. 

Kijk op www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl voor meer informatie. 

Eerste verkoper (niveau 3) - NCVB Bedrijfsopleidingen  

Als Eerste verkoper ben je het visitekaartje van de winkel en geef je leiding aan een aantal verkopers op jouw afdeling van de winkel. Je motiveert je medewerkers, zorgt voor een prettige werksfeer en controleert medewerkers bij het uitvoeren van het werk. Ook voer je zelf een aantal verkooptaken uit. Je voert verkoopgesprekken en zorgt voor het afhandelen van klachten. Daarbij zorg je ervoor dat de winkel er schoon uitziet en de werksfeer prettig is.  

Je leert tijdens de opleiding om leiding te geven aan een (kleine) afdeling. Ook leer je veel over het voeren van verkoopgesprekken, afhandelen van klachten en aansturen van collega’s bij de verkoop en kassahandelingen. Bovendien leer je meer over het ontvangen en opslaan van goederen en het aansturen van collega’s bij dit proces.  Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.  

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans! De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk. 

Kijk op www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl voor meer informatie.

Verkoopspecialist (niveau 3) - NCVB Bedrijfsopleidingen  

Als verkoopspecialist werk je in een winkel. Je hebt te maken met allerlei kanten van het verkoopvak. Je houdt je voornamelijk bezig met de verkoop en het verbeteren van het verkoopproces. Je geeft niet alleen advies aan klanten, maar ook aan collega’s. Je houdt de winkel op orde en zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van artikelen. Het is ook belangrijk dat je alle trends en ontwikkelingen volgt.  

Je leert tijdens de opleiding over de ontvangst en opslag van goederen en het begeleiden van collega’s hierbij. Ook leer je over het verkopen, adviseren en verlenen van service. Bovendien komen het afhandelen en/of leiden van kassatransacties en optimaliseren van verkoop en assortiment aan bod. Keuzedelen, Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap zijn ook onderdeel van de opleiding.  

Als je via jouw werkgever een NCVB bedrijfsopleiding mag gaan volgen, is dat een mooie kans! De opleiding is korter dan bij een ROC, je volgt deze met collega’s op je werk. 

Kijk op www.ncvbbedrijfsopleidingen.nl voor meer informatie.

Klant & verkoop trainingen - SkillsTown  

Wil jij je verkooptechniek verbeteren? Wil je eens kijken hoe je extra artikelen kan verkopen tijdens een verkoopgesprek? Of wil je weten welke kledingkeuze past bij jou als verkoper?

In dit abonnement vind je meer dan 30 trainingen die hiermee gaan helpen. Handig voor als je het beste uit jezelf wilt halen. En je zit nergens aan vast, want het abonnement is maandelijks opzegbaar. Voor slechts € 14,95 per maand haal jij het beste uit jezelf en je klant. 

Bekijk hier alle trainingen in dit abonnement. 

Verkoopvaardigheden verbeteren

De winkelvloer is de plek waar klanten kennismaken met je merk en je producten. Medewerkers in de winkel zijn belangrijk om klanten te woord te staan, te adviseren en artikelen op een aantrekkelijke manier te presenteren. Deze verkoopvaardigheden kun je ontwikkelen door middel van een sales training of sales cursus. Leer met een verkooptraining meer over verschillende onderdelen van de detailhandel. Denk hierbij aan:

  • Weten waar je kracht als verkoper ligt;

  • Het voeren van een productief verkoopgesprek;

  • Omzet in de retail verhogen door betere verkoopvaardigheden;

  • Bijverkoop stimuleren;

  • Slimmer onderhandelen;

  • Assortimentskennis uitbreiden met een online sales training.

Verkooptrainingen detailhandel

Verkooptrainingen voor de retail en detailhandel zijn er in allerlei soorten en voor verkopers van alle niveaus. Zo zijn er bijvoorbeeld landelijk erkende bedrijfsopleidingen voor verkopers, maar ook powertrainingen om te leren hoe je klanten voor je wint. Via Werk in de Winkel bieden wij opleidingen en cursussen aan van verschillende opleiders, waaronder KIEM! (voor tuincentra), Detex (mode), SkillsTown, Shopology en NCVB Bedrijfsopleidingen. Werknemers én werkgevers én profiteren van deze verkooptrainingen voor winkelpersoneel, doordat ze helpen je verkoopvaardigheden te ontwikkelen of aan te scherpen en bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling zodat je sterker staat op de arbeidsmarkt.

Groot aanbod cursussen en opleidingen

Ben je op zoek naar een cursus of opleiding om jouw verkoopvaardigheden of die van je medewerkers verder te helpen ontwikkelen? Werk in de Winkel is er voor medewerkers in de detailhandel. Wij richten ons op  medewerkers in mode,wonen, schoenen, sport, juweliers, parfumerieën en  tuincentra. Voor werknemers bieden wij daarom een overzicht van verschillende opleidingen en verkoopcursussen om jouw verkoopvaardigheden te verbeteren en sterker te staan in de winkel. Bekijk alle opleidingen hieronder: