28/09/2018 | Leestijd 2 minuten

Zorg dat je vitaal blijft!

Bruisend naar je werk gaan. Vol met enthousiasme en energie, zonder rugpijn, slechte nachtrust, of zonder naar een sigaret te willen grijpen... Dat is een voorrecht dat we iedereen gunnen! Niet zo verwonderend dus, dat er jaarlijks een week aandacht aan wordt besteed. Van 24 t/m 28 september vindt namelijk de Nationale Vitaliteitsweek plaats. Hét moment om in actie te komen en fit en gezond te blijven leven, of om dat te worden. We helpen je graag op weg met deze artikelen. 

Zorg dat je vitaal blijft!

Werken in de winkel, wat een (werk)geluk!

Waarom vind jij het zo leuk om in de winkel te werken? Is dat vanwege de relatie die je opbouwt met de klant, de leuke collega’s of vanwege de afwisseling in werkzaamheden? Goed nieuws: Uit onderzoek is namelijk gebleken dat jouw geluksgevoel beïnvloed wordt door 6 factoren en al deze factoren komen ook nog eens in de winkel voor. Lees meer. 

Goed slapen, dat willen we allemaal wel

Zou jij ook weleens fitter willen opstaan? Een goede nachtrust kan je hele humeur bepalen. En nog meer dan dat. Slapen is heel belangrijk voor je gezondheid. Daarom biedt Menzis SamenGezond online zelfhulp-cursussen waarmee je inzicht krijgt in je (mentale) gezondheid en hulp om je slaapkwaliteit te verbeteren.


Hoe fit ben jij eigenlijk?

Wie in een winkel werkt, is vaak de hele dag in de weer. Maar haal je dan ook de fitnorm? Via deze link kun je achterhalen wat je daar precies aan kunt doen. 


Fabels en feiten over lage rugpijn

Lage rugpijn komt veel voor. Maar liefst 7 van elke 10 mensen in Nederland heeft hier weleens last van. Ook winkelmedewerkers hebben hier last van. Lees meer.


Time to stop smoking, start with Stoptober! 

Iedereen weet dat roken slecht voor je gezondheid is, toch slagen er weinig per jaar in om daadwerkelijk te stoppen met deze slechte gewoonte. Voor de meeste mensen is roken even een momentje om tot rust te komen (bij de lunch, telefoneren, uitgaan). Daarom is het moeilijk om ermee te stoppen. Lees meer.


Wanneer wordt stress ongezond?

In de retail werken is topsport: we vragen veel van ons lichaam om optimaal te kunnen presteren. Je rent van hot naar her: door de winkel, het magazijn en op kantoor om ervoor te zorgen dat de klant zo goed mogelijk wordt geholpen. In dit artikel lees je in hoeverre die druk ongezond is.