18/11/2020 | Leestijd 4 minuten

Wilfred: “Nog nooit hebben we zo groots uitgepakt voor kerst!”

De kerstboom moet dit jaar voor extra sfeer in huis gaan zorgen. De retail verwacht dat de verkoop van kerstbomen met maar liefst 40% zal stijgen! Dat blijkt onder meer uit het nieuwsitem van Editie NL. We kletsen even bij met Wilfred Janssen, verkoper en visual merchandiser van Tuincentrum Leurs. Het bekende walhalla van Venlo met planten en bloemen is inmiddels veranderd in een kerstparadijs.

Wilfred: “Nog nooit hebben we zo groots uitgepakt voor kerst!”

“Het is bij ons door corona veel rustiger qua bezoekersaantallen,”, vertelt Wilfred. “Ons tuincentrum ligt vlakbij de grens met Duitsland. Wat dat betreft missen we nu een groot gedeelte van ons klantenbestand. Dat is jammer, maar we doen er alles aan om de sfeer goed te houden met de mensen die er nog wel zijn. Zowel met collega’s als met onze klanten.”  

"We zijn ervan overtuigd dat gezelligheid en veiligheid deze kerst uitstekend samen kunnen gaan."

Groots uitgepakt 

Samen met zijn collega’s heeft hij er dan ook hard aan gewerkt om één groot kerstspektakel te bouwen, zo vertelt hij. “Nog nooit hebben we in het tuincentrum zo groots en extravagant uitgepakt als dit jaar, in aanloop naar kerst! We hebben elke hal aangekleed in een geheel eigen thema! Van een snoepjesthema tot een dierenprintthema en pastelkleurenthema… We kunnen lekker losgaan deze tijd. Ik wil klanten een compleet en feestelijk gevoel geven.” 

Luxe kamerplanten 

Wilfred: “De interesse voor de feestdagen is eerder gestart dan gebruikelijk. Consumenten zijn er maar druk mee, om hun woning gezelliger te maken, deze tijd. Geen wonder, nu we zo veel thuis zijn. Dat merk je ook aan de run op de kamerplanten. Klanten spenderen op dit moment veel aan luxe kamerplanten – soms tot wel € 600!” 

Een run op kerstbomen 

“Het nieuwsbericht over de kerstbomen klopt wel”, vertelt Wilfred. “Bij het tuincentrum verwachten we inderdaad extra veel kerstbomen te verkopen dit jaar. Sterker nog, de verkoop van kunst-kerstbomen gaat nu al erg hard.”  

Extra ruime paden  

Wilfred: “Het feit dat we dit jaar niet zo’n gezellige chaos mogen verwachten zoals we in december gewend zijn, betekent niet dat we er geen show van maken! We zijn ervan overtuigd dat gezelligheid en veiligheid deze kerst samen uitstekend samen kunnen gaan. Met extra ruime paden en veel extra maatregelen zijn we er wat mij betreft toch in geslaagd om een prachtige vertoning van te maken. Ik beschouw mezelf als inspirator en motivator. Dus laat ik klanten nog altijd graag zien wat voor moois ze met planten en bloemen kunnen doen. Als er ook maar één persoon zegt: ‘Wauw, wat is het hier mooi, goed aangekleed, groot en overzichtelijk!’, ben ik blij dat we ons werk goed hebben gedaan.” 

Benieuwd naar de andere interviews met Wilfred Janssen van Tuincentrum Leurs? Bekijk dan deze, over Wilfred’s passie voor bloemendeze, over hoe het tuincentrum de eerste crisismaanden heeft doorstaan, of deze, over de hypes van het moment.