08/01/2020 | Leestijd 3 minuten

Weer een modeketen failliet verklaard. Wat kunnen we ervan opsteken?

Je loopbaan is eigenlijk net een potje schaken. Als je slim bent, denk je altijd net een paar stappen vooruit. Zodat je niet schaakmat komt te staan als er onverhoopt iets gebeurt dat je niet had voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een faillissement van het bedrijf waarvoor je werkt.

Weer een modeketen failliet verklaard. Wat kunnen we ervan opsteken?

Er gebeurt veel in retail-land. Zoals je wel weet, zijn er de laatste jaren best veel faillissementen of sluiten winkels hun deuren. Zoals recentelijk bij Promiss, Steps en Didi.  

Misschien gaat het hartstikke goed met het bedrijf waar jij werkt. Maar wat als dat ineens niet meer zo is? Gelukkig zijn er manieren om als winkelmedewerker grip te houden op je eigen loopbaan. Hoe? Door jezelf interessant te houden, en je talenten en kennis te verrijken. Stopt jouw bedrijf of houdt je functie op te bestaan, dan kan jij zo ergens anders weer aan de slag. 

Stilstand is achteruitgang 

Er zijn talloze manieren om jezelf een sterke speler te maken op de arbeidsmarkt. Je kunt bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op de website van Youfit@retail voor meer informatie. Daar vind je bijvoorbeeld handige checklists, tests en tools om zelf mee aan de slag te gaan. Zo kun je ontdekken waar jij goed in bent, waar je echte interesses liggen en wat je zelf kunt ondernemen om jezelf verder te ontwikkelen. Je hoeft hiervoor alleen maar in te loggen. 

Gratis gesprek met een coach 

Het kan ook heel prettig zijn om met een loopbaancoach te praten over jouw dromen en wensen. Zou je meer over inkoop willen leren? Een regiomanager willen worden? Bij Youfit@retail zitten gratis professionele loopbaancoaches voor je klaar om je verder te helpen. Dat kan met een aantal sessies, maar soms is een simpel belletje of mailtje ook al voldoende. Misschien kamp je al een tijdje met een bepaalde vraag waar je graag eens antwoord op wil hebben. En ben je zo weer een hele stap verder!  

Stilstand is achteruitgang. Het is altijd verstandig om met je ontwikkeling bezig te zijn, want je bent nooit te oud om te leren.  Vergeet niet: je bent de regisseur van je eigen loopbaan!  

Meer weten?

Wil jij doorgroeien in je werk? Jezelf verder ontwikkelen? Kijk dan op de site van Youfit@retail. Daar vind je – als je bent ingelogd- handige tips, tools en test om zelf mee aan de slag te gaan. Ook een afspraak met een gratis loopbaancoach is mogelijk.

Meer info  

Aanmelden nieuwsbrief  sign up for newsletter