22/03/2021 | Leestijd 2 minuten

Waar kun je advies vinden over geldzaken?

Deze week is De week van het geld. Nou is geld niet bepaald één van de favoriete gespreksonderwerpen. Integendeel, het valt al snel in de taboesfeer. Sommigen worden er zelfs een beetje ongemakkelijk van, zeker als het financieel niet soepel loopt. En dat terwijl het wel belangrijk is om je geldzaken goed op orde te hebben. Met een helder overzicht over je financiën, ben je niet alleen gerustgesteld, maar ook voorbereid op de toekomst.

Waar kun je advies vinden over geldzaken?

Nieuwe levensfase, nieuwe geldzaken

Weet jij wat je verdient en wat je uitgeeft? Een mooi begin, maar er zijn nog meer dingen om goed beslagen ten ijs te komen in de toekomst. Want wat gebeurt er over vijf of tien jaar? Dan zit je in een hele andere levensfase. Heb je dan dezelfde baan, ben je hogerop, of wil je juist een dagje minder gaan werken? Die keuzes hebben allemaal gevolgen voor je financiën. Het gebrek aan inzicht geeft spanning. Een duidelijk overzicht, maakt je over het algemeen veel relaxter.

Overzicht

De grootste tip is nog wel: houd overzicht. Wat bedraagt je hypotheek, heb je misschien nog andere inkomens behalve je baan? Misschien heb jij je zaken wel heel goed op orde, zonder dat je het weet. Dan kan het ook heel veel rust geven om inzicht te krijgen in je geldzaken. Misschien beschik je wel over de mogelijkheid om je hypotheek aan te passen, zodat je profiteert van de huidige lage rente, bijvoorbeeld. Of misschien heb je al een goed pensioen opgebouwd bij een beleggingsbank, zonder dat je precies weet hoe veel dat is. Informeer vooral eens bij je bank hoe het ervoor staat met deze cijfers. 

Advies via Servicebalie Retail 

Het kan geen kwaad om eens met een adviseur te gaan praten. Denk aan financiële coaching. Bij De Servicebalie Retail staan experts klaar om je gratis te helpen met vragen over jouw financiën. Zo kun je samen de je financiële balans op maken. De Servicebalie Retail is iedere dag te bereiken tussen 8.00 – 18.00 uur via 0345 851 420 of deservicebalieretail@unie.nl.

Meer weten?

Wil je weten hoe je er echt voor staat financieel? En wat je kunt doen om grip te krijgen, te hebben en te houden op je geld? Doe dan de digitale cursus ‘Uitkomen met je inkomen’. Tijdens de cursus kun je tussendoor vragen stellen aan een online coach.

Meer info