13/12/2020 | Leestijd 1 minuut

Volgend jaar een nieuwe cao voor de retail non-food

Met ingang van het nieuwe jaar is er een nieuwe cao voor medewerkers in de retail non-food. De vakbonden en werkgeversorganisaties zijn het op 7 december 2020 met elkaar eens geworden over de nieuwe voorwaarden, waaronder een loonsverhoging. De nieuwe overeenkomst geldt voor alle medewerkers in mode-, schoenen-, sport- en woonwinkels, tuincentra, juweliers en parfumerieën.  

Volgend jaar een nieuwe cao voor de retail non-food

Wat staat er in de nieuwe CAO

Op 1 januari 2021 gaat een nieuwe cao in voor medewerkers in de retail non-food. En goed nieuws: je krijgt twee keer per jaar een loonsverhoging zo lang deze nieuwe cao loopt (tot 1 juli 2022). Deze loonsverhoging is gelijk aan het percentage waar het wettelijk minimumloon mee stijgt. De eerste verhoging is in januari 2021.   

Werkgevers en vakbonden kiezen met deze nieuwe cao voor rust en continuïteit in de retailsector wat betreft de arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen. Het is vooral belangrijk om samen te werken aan een sterke sector die toekomstbestendig, want dat levert behoud van werkgelegenheid op, aldus de partijen. 

Kijk hier vast voor de nieuwe cao die vanaf 1 januari 2021 geldig is.

Meer weten?

Wil je iets opzoeken in de – huidige- cao, of heb je vragen? Ga dan naar de zoekmodule van de cao, of bekijk veel gestelde vragen over de cao.

Meer info