07/10/2021 | Leestijd 3 minuten

Video: dit zijn de 4 grote woontrends van 2022

Benieuwd naar wat ons te wachten staat op interieurgebied in 2022? CBW-erkend stelde alvast de vier woontrends samen. In deze video zien we hoe Anna Hutten, brancheadviseur Wonen bij INretail, vanaf de vakbeurs InCoDa in Gorinchem per trend uitleg geeft over de belangrijkste kenmerken van deze trends: van kleuren tot designs.

 

Video: dit zijn de 4 grote woontrends van 2022

Waar komen de woontrends vandaan?

Anna Hutten houdt zich bij INretail onder andere bezig met de woontrends. De vier woontrends komen voort uit de tijdsgeest ‘Calibrate’: die staat voor de onvoorspelbare tijd waarin we leven. Voor nu en de nabije toekomst leidt de grilligheid van ons bestaan tot nieuwe ideeën op het gebied van hygiëne, digitalisering, thuiswerken, reizen en globalisering. Ze gaf al eens eerder een interview, waarin ze de oorzaken van deze vier specifieke trends één voor één dieper onderzoekt. Dus mocht je een trendwatcher zijn: werp dan vooral een blik op dit artikel met Anna Hutten.

Video woontrends 2022

CBW-erkend visualiseerde de woontrends voor 2022 in Villa ArenA in een handige video. Op de beelden vind je alle kleuren, vormen, materialen en dessins die horen bij de vier nieuwe woontrends.

De vier trends:

  1. Fresh Start: deze trend is een resultaat van de tijdgeest CALIBRATE. De basiskleur van Fresh Start is wit, gecombineerd met verschillende naturellen. Accentkleuren zoals geel en blauw worden gedoseerd gebruikt en zijn er vooral om de frisse uitstraling van het wit te versterken. Bekijk alle kleuren, vormen, materialen en dessins die horen bij deze trend. Van sporten tot ontspannen: we gaan flexibeler om met ons huis, en willen duurzamere materialen.
  2. Safe Haven: het kleurenpalet van deze trend bestaat uit roze-/bruintinten die we ook nog wel kennen uit de trend Human Touch van vorig jaar.
  3. Traditional Sentiment: zoals de naam doet vermoeden, zien we bij deze trend traditionele vormen die opnieuw zijn ontworpen: strakker gemaakt of uitvergroot. Dit resulteert in een nieuw design.
  4. Transparant Remedy: ook deze trend vloeit voort uit de tijdgeest CALIBRATE. De materialen van deze trend zijn geïnspireerd op de transparantie van water en gel. Denk aan gekleurd glas, spiegelend materiaal of transparant textiel.

Masterclass woontrends op 25 oktober

Door actuele woontrends te verwerken in de styling van de winkel waar jij werkt, blijf je actueel, én blijf je de klant prikkelen. Maar hoe maak je nou de vertaling naar de winkelvloer? Dat leer je allemaal in de masterclass ‘Woontrends vertalen naar jouw winkel’ die INretail organiseert. De masterclass wordt gehouden op 25 oktober van 10:00 – 16:00 uur in Homebase BNS Crisp, Woonindustrie in Nieuwegein. Prijs: €195 voor leden van INretail en €295 voor niet-leden.
Na afloop van de masterclass ontvangt iedere deelnemer een compacte digitale hand out van de getoonde presentatie en een woontrendwaaier ter waarde van 35 euro exclusief btw.

Meer weten?

Heb je de waaier met woontrends al gezien? Ieder jaar wordt met behulp van Bureau Nijman + van Haaster en Brand Doctors een waaier ontwikkeld met de woontrends voor het komende jaar. De Trendwaaier voor 2022 is inmiddels ontwikkeld, gedrukt en gelanceerd. De waaier kan ook los worden besteld.

Meer info