30/09/2020 | Leestijd 3 minuten

Vergroot je kennis met de Keukenwiki

Voor elke keukenadviseur is het belangrijk om op de hoogte te blijven van alle actuele productinformatie op keukengebied. Zo kan je jouw klanten altijd het beste advies geven en heb je op elke vraag een antwoord. Bovendien ben je met al die kennis interessant voor werkgevers. Op de Keukenwiki vind je alle informatie om jouw deskundigheid te vergroten.

 

Vergroot je kennis met de Keukenwiki

Klanten zijn tegenwoordig steeds beter geïnformeerd. Voordat ze bij je in de winkel stappen hebben ze vaak al heel wat uur aan voorwerk gedaan. Als je niet oplet weet een klant meer dan jij en die situatie wil je natuurlijk graag voorkomen, want jij bent tenslotte de expert! 

Daarom is er nu de Keukenwiki. In deze gratis online kennisbank staat de meest relevante onafhankelijke productinformatie op het gebied van keukenapparatuur, keukenkasten, keukenwerkbladen en keukenaccessoires. Je vindt er bijvoorbeeld informatie over materialen, onderhoud, gebruik en prijssegment. Zo heb je altijd de benodigde kennis paraat om de vragen van klanten te beantwoorden en te laten zien dat jij de deskundige bent.  

Een voorbeeld: stel, je bent keukenadviseur en er komt een klant (met kleine kinderen) die graag een glazen werkblad wil. Een product wat jij eigenlijk nooit verkoopt. In plaats van dat je deze keuze bij voorbaat afwijst, kijk je snel in de zoekfunctie van de keukenwiki en leest kort over de eigenschappen van het glazen werkblad, de voor- en nadelen voor de gebruiker en in welk prijssegment het werkblad zich bevindt. Je kunt jouw klant nu een gefundeerd advies geven: “dat het namelijk niet erg geschikt is als er kleine kinderen rondlopen of meehelpen met koken omdat het glas op de randen kwetsbaar is voor beschadigingen en kan splinteren”.  

Bekend is dat een beter geïnformeerde klant bereid is om het product bij jou te kopen en er ook nog eens meer geld voor uit wil geven. Of je nu starter bent of een doorgewinterde expert, de Keukenwiki helpt je aan de juiste kennis. De Keukenwiki wordt regelmatig van nieuwe relevante productinformatie voorzien. Dus wil je goed bijblijven, check dan regelmatig de site. 

Test je kennis 

Je kunt de Keukenwiki ook gebruiken om je kennis te testen. Door middel van een toets word je stapsgewijs door de Keukenwiki geleid. Je leert de zoekfuncties gebruiken en doet ondertussen kennis op. Heb je alles goed afgerond? Dan wordt je harde werk beloond met een certificaat. (De kosten voor vier toetsen en vier certificaten bedragen €40,- exclusief btw.) 

De Keukenwiki is een initiatief van INretail in samenwerking met de leveranciers en retailers uit de keukenbranche.