24/02/2022 | Leestijd 2 minuten

Vanaf 1 maart kun je 1000 euro aanvragen voor een opleiding, met het STAP-budget!

Barst jij van de ambitie en wil jij bijvoorbeeld een nóg betere verkoper worden, je computerskills verbeteren of nog handiger worden met het promoten van de winkel op op social media? Dan kun je wel een financieel steuntje in de rug gebruiken! Dat vindt de overheid ook. Vanaf 1 maart 2022 kun je 1000 euro aanvragen via de subsidieregeling STAP-budget. Maar… Wacht niet te lang. De overheid stelt maar een beperkt bedrag beschikbaar, dus: op = op.

Vanaf 1 maart kun je 1000 euro aanvragen voor een opleiding, met het STAP-budget!

STAP: Stimulering Arbeidsmarkt Positie

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het kabinet heeft deze regeling in het leven geroepen om werknemers te stimuleren een leven lang te blijven leren, kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en onze positie sterker te maken. Jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen, is niet alleen verstandig, maar ook leuk. Jaarlijks trekt de overheid 218 miljoen euro uit voor deze tegemoetkoming. Je kunt vanaf 1 maart 2021 1 keer per jaar subsidie aanvragen voor extra scholing die is gericht op jouw eigen ontwikkeling. Wees er dus op tijd bij!

Maak er vooral gebruik van!

Werk jij, of ben je op het moment zonder baan? Het maakt niet uit. Als je maar een band hebt met de Nederlandse arbeidsmarkt. Er zijn wel een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo ben je minimaal 18 en maximaal 67 jaar bent, burger van de Europese Unie bent (of partner van iemand die burger is van de Europese Unie). Ook moet de training, cursus of opleiding die u wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. Die vind je vanaf 1 maart 2022 terug op de site van STAP-budget.

Waar kan ik het STAP-budget aanvragen?

Per 1 maart komt de site online waar je het STAP-budget kunt aanvragen. Het budget vervangt de nu bestaande belastingaftrek voor scholing. Het ministerie heeft hiervoor een bedrag van 218 miljoen euro vrijgemaakt. Naar verwachting kunnen honderdduizenden mensen hier gebruik van maken. Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) maakt het geld over naar instituten van de betreffende cursussen, opleidingen of trainingen.

Meer weten?

Lees hier meer over het STAP-budget

Meer info