03/01/2019 | Leestijd 3 minuten

"Van mij horen jullie zeker nog!"

Tamara Juinen (23) is al sinds haar elfde groot fan van Lush. Nu werkt ze hier als trainee manager: “Dit Britse bedrijf houdt zich bezig met het duurzaam en diervriendelijk produceren en verkopen van cosmetica-artikelen. Een missie waar ik voor de volle honderd procent achter sta.”

"Van mij horen jullie zeker nog!"

"Toen ik de verkoopster vroeg of de producten toch niet op dieren waren getest, moest iedereen gniffelen. Maar ik vond het totaal niet grappig."

Hart voor de zaak

“Ik weet nog goed dat mijn moeder vroeger bij ons thuis eens een Mylène-party organiseerde. Na de presentatie was er ruimte voor het stellen van vragen. Ik vroeg de verkoopster of de producten toch niet op dieren waren getest. Iedereen moest gniffelen, maar ik vond het totaal niet grappig. Een paar jaar geleden studeerde ik af aan de Nederlandse Musical Academie. Ik dacht na over wie ik was, wie ik wilde zijn en wat ik wilde doen. Werk in mijn vakgebied vond ik niet. Toen stootte ik op een vacature bij Lush. Dé winkel die staat voor duurzaamheid. Ik startte als sales assistent, groeide door als supervisor en ben sinds februari trainee manager.”

Leven van een trainee

“In mijn traineeship word ik klaargestoomd als zelfstandig manager van een Lush-winkel. Ik leer zowel theoretisch als in de praktijk. Van administratieve taken tot het draaiende houden van een winkel, geen aspect gaat aan mij voorbij. Zo leer ik nu onder meer hoe ik mijn teamleden inspireer en motiveer te werken als brand ambassadeurs. Dit door op een leuke competitieve en creatieve wijze de waarden van Lush over te brengen aan de klanten. Dat is toch super leuk?”

Nooit uitgeleerd

“Ik denk dat het erg belangrijk is om als manager dicht bij jezelf te blijven. Wat kan ik vanuit mijn achtergrond en ervaringen bijdragen aan de ontwikkeling van mijn team? Ik kom zelf uit de musicalwereld. Anders, maar ook weer niet zo anders dan de retail. Alles komt uiteindelijk neer op het wegzetten van een onvergetelijke presentatie en het verzorgen van de klant. Elke dag leer ik dolgraag weer wat nieuws bij. Tijdens mijn traineeship, maar bijvoorbeeld ook op beurzen, workshops en evenementen van Lush die ik actief bezoek. Uitgeleerd ben ik nooit.”

Beste winkel van Nederland

“Natuurlijk aas ik op een mooie managersfunctie. Het is nog even wachten tot er een vacature vrijkomt. Ik droom ervan te werken met een ultiem team dat de beste Lush-winkel van Nederland neerzet. Van mij horen jullie zeker nog.”