25/07/2016 | Leestijd 3 minuten

Vakantiemeubels

 

 

Vakantiemeubels

 

 

Door frances van der Steen

 

De zomervakantie is in volle gang. Je trekt erop uit! Af en toe een dagje weg of hele weken van huis? Waar ga je naar toe? Een hippe stad of de vrije natuur? Ga je cultuur of frisse lucht snuiven? Naar jaarlijkse gewoonte, heb ik weer een paar ‘vakantiemeubels’ opgezocht. Laat je verrassen…

 

VW-bus

 

In retro-stijl reizen en kamperen: een vintage Volkswagen-busje kun je overal huren. En als je geld en geluk hebt: kopen. Dit exemplaar is een replica in beperkte oplage. De buitenkant is gemaakt van glasvezel met verchroomde details. Kijk die bumpers, wieldoppen en koplampen eens blinken! Het interieur is uitgevoerd in palissanderfineer. Je weet niet wat je ziet: een bed, bank, tv, bureau, minibar, dashboard. De bestuurdersstoel is super-de-luxe bekleed. Dat mag ook wel. Deze bus is bestemd voor de rich & famous kids. Je parkeert hem in de kinderkamer.

 

CIRCU Magical Furniture - Bun Van (Limited Edition) (1)

 

CIRCU Magical Furniture – Bun Van (Limited Edition)

 

Museumstukken

 

Wordt het de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci? Of Meisje met de Parel van Johannes Vermeer? Deze meesterwerken kun je in musea bewonderen. Of in huis halen: een replica als krabpaal/krabkunst! Mooi voor jou, fijn voor je kat en beter voor je meubilair. Het kunstwerk (formaat 70 x 50 cm) is gereproduceerd op duurzame sisal-vezels. Je moet dit schilderij wel binnen ‘pootbereik’ ophangen/neerzetten.

 

LORD LOU - Copycat Art Scratcher _design Erik Stehmann

 

LORD LOU – Copycat Art Scratcher, design Erik Stehmann

 

Globetrotten

 

Deze vouwstoel is van alle comfort voorzien. Opbergzakken te kust en te keur. De rug, zitting en armen zijn lekker gewatteerd: een wereld van verschil …. Een volwaardige stoel! Hij ‘globetrottert’ overal met je mee: in en rondom het huis en verder weg. Ieder onderdeel van het frame en de bekleding kun je apart inkleuren: dat levert 600 combinaties op!

 

 

EUMENES – Xenia, design Ludovica + Roberto Palomba

 


francesFrances van der Steen van franpress is freelance journalist en trendspotter, zij bezoekt nationale en internationale meubelbeurzen.