30/05/2016 | Leestijd 2 minuten

Urban Living

De verstedelijking schreeuwt om slimme oplossingen. De urban people wonen klein — en leven zonder auto. Denk aan de logistiek: hoe het volume, gewicht, afmetingen van de verpakking te minimaliseren. Denk aan het interieur: hoe de inrichting op de centimeter te optimaliseren? Aan ontwikkelingen geen gebrek. Een complete woonkeuken in een kast. Een lounge-designfauteuil in een koffertje. Een logeerplekje in een indoor-tent.

Urban Living

Door francés van der Steen

Uit de koffer

Ace staat voor loungen in Scandinavisch design — nadat je de fauteuil zelf getransporteerd en gemonteerd hebt. Een fluitje van een cent: de rug en zitting aan elkaar klikken, de poten erin draaien. Ophalen? Verhuizen? Dat kan gewoon op de (bak)fiets. De verpakking meet slechts 60 x 58 x 24 cm en weegt 9.2 kg. Dit is puur meeneem-design: comfortabel, compact — en snel in huis, klaar voor gebruik.

In de tent

Een logeerkamer, een slaapbank? In de stad is dat pure luxe. Dus slapen gasten op de bank of grond. Gedaan met de privacy. Een elegante oplossing: het Ca.Mai luchtbed ontpopt zich tot een huisje. Prima om op te zitten en in te slapen. Je verrast je logés met een luxe kampeerervaring! Tentje dicht, oogjes toe.

Uit de kast

Stel je voor: een kast van amper 120 x 80 cm. Je draait de ‘kofferdeur’ open en tovert een complete woonkeuken tevoorschijn! Met alles erop en eraan: een inductiekookplaat, afzuigkap, micro-oven, koelkast (12 l), vaatwasser, spoelbak, gescheiden afvalbakken, lades, verlichting, een opbergkast — plus een tafel-/werkblad! Alles uitgeklapt, heb je een keuken van 186 x 188 cm. Je staat natuurlijk niet de hele dag te koken. Dus kan de keuken weg. Kast dicht, elektriciteit automatisch uitgeschakeld. Heb je water nodig? Of extra werkruimte? No problem: je klapt het tafelblad als een luikje neer.

 


Frances van der Steen van franpress is freelance journalist en trendspotter, zij bezoekt nationale en internationale meubelbeurzen