24/09/2021 | Leestijd 3 minuten

Tymon van Interieur Paauwe: “Ik wil denken aan de behoeften van de klant. En niet aan verkoopcijfers.”

Tymon van Geel leek een droombaan te hebben als leidinggevende van een grote winkel op de meubelboulevard. Toch klopte er iets niet. Tymon wilde zich liever meer focussen op gastvrijheid dan op verkoopcijfers. Het werd tijd om de vleugels uit te slaan. Tymon vond een nieuwe baan, bij Interieur Paauwe . En daar is hij maar wát blij mee: “Hier kan ik mezelf zijn en klanten advies geven.”

Tymon van Interieur Paauwe: “Ik wil denken aan de behoeften van de klant. En niet aan verkoopcijfers.”

Krenten uit de Zeeuwse pap

Interieur Paauwe in het Zeeuwse Zonnemaire is een bijzondere plek. Een winkel waar kunstenaars hun werk mogen neerzetten en waar het brede publiek wordt gepresenteerd door een al net zo breed productaanbod. “Van klassiek tot hypermodern en alles wat daartussen valt”, aldus Tymon. “Ons publiek varieert van ‘locals’ tot Duitse toeristen, en mensen uit de Randstad die speciaal voor ons naar Schouwen-Duivenland komen. We ontwerpen interieurs voor Drenthe tot Marbella. Paauwe is ‘all over the world’, haha.”

Ik vind het fijn dat ik geen leiding meer hoef te geven. Met klanten het interieur vormgeven, vind ik toch het leukste wat er is.

Van kruidenierswinkel tot interieurspecialist

Paauwe mag dan wel ‘all over the world’ zijn, maar is nog altijd een écht Zeeuws bedrijf. Dat merk je bijvoorbeeld aan het wachtmuziekje aan de telefoon: Dansen Aan Zee van Bløf. De interieurspecialist begon 66 jaar nota bene als kruidenierswinkeltje. Op een dag sloeg het noodlot toe. Door de Watersnoodramp van 1953 kwamen veel bewoners van Zeeland zonder huisraad te zitten. Zodoende zijn ze bij Paauwe uit pure pragmatiek meubels gaan verkopen, en is de winkel uitgegroeid tot een 10.000 m2 grote showroom met 34 stijlkamers.

Geen gehaaide verkoper

“Wij verkopen eigenlijk niet, maar wij helpen met zoeken”, staat geciteerd door directeur Johan Paauwe op de website van de interieurwinkel. En dat is nu precies de insteek die Tymon zo gelukkig maakt. “Ik ben van oorsprong een horecaman, werkte ruim zeven jaar bij Golden Tulip Hotel de Reiskoffer in Bosschenhoofd. Die gastvrijheid zit er nog altijd in. Misschien dat ik daarom ook veel beter bij dit bedrijf pas, dan bij een winkel die in mijn ogen vooral commercieel bezig wil zijn. Toen ik nog werkte als leidinggevende bij een ander bedrijf, kreeg ik het gevoel dat ik te veel moest focussen op omzet en het managen van werknemers. Wat dat betreft ben ik blij dat ik geen leiding meer hoef te geven. Met klanten het interieur vormgeven, vind ik toch echt het leukste wat er is.”

Kunst of meubels?

In de maanden augustus en september kunnen klanten niet alleen interieurshoppen, maar ook kunstwerken bewonderen in de winkel van Interieur Paauwe. Dan staan de werken van artistieke talenten als Jan Braber en Leendert Houtekamer opgesteld. Tymon: “Het zijn lokale kunstenaars, woonachtig op het eiland Schouwen-Duivenland. We noemen het onze ‘local heroes’. Omdat wij best een aantal meubelen hebben waar over te twisten valt of het over een meubel of kunst gaat, hebben wij samen met deze local heroes dit evenement bedacht.”

Meer weten?

Met gastvrijheid kan jij in de winkel het verschil maken. Het team van Gastvrijheid in Bedrijf geeft je op Werk in de winkel inspiratie, tips en tools over gastvrijheid, hospitality en (klant)beleving. Bekijk hier de zes slimme tips van Laura de La Mar.

Meer info