16/10/2018 | Leestijd 3 minuten

“Tussen mijn passies food en fashion heb ik nooit kunnen kiezen!”

Romé Reinders (27) combineert haar liefde voor food en fashion binnen haar eigen onderneming Reindersfoodfashion; een online platform en tevens winkel in Beverwijk. Romé: “Ik besloot het anders dan anders te doen. Niet van winkel, naar online platform en social mediakanaal, maar van 10.000 volgers naar fysieke shop. Daarin maakte ik ook niet de keuze voor één, maar voor twee van mijn passies: food én fashion.”

“Tussen mijn passies food en fashion heb ik nooit kunnen kiezen!”

"Ik ontwikkel me verder door het volgen van cursussen, op het gebied van online trends, fashion en meer." 

Gouden combinatie: food & fashion

“Tussen mijn twee grote passies food en fashion heb ik nooit kunnen kiezen. Dit blijkt al uit mijn studie- en werkervaring. Ik volgde de Hogere Hotelschool en de hbo-studie Facilitymanagement en werkte daarnaast zowel in de horeca als in kledingzaken. Die liefde voor fashion komt trouwens niet van een vreemde. Mijn familie runt al jaren een eigen kledingmerk. Al sinds mijn veertiende help ik mee in de zaak.”

Schot in de roos

“Toen ik na mijn studies dan toch voor een keuze tussen mijn twee passies stond, besloot ik niet te kiezen. Tijdens mijn studie startte ik reeds met mijn blog, website en webshop ‘Reindersfoodfashion’. Het concept liep bijzonder goed en mijn vriend en ik besloten dit na ons afstuderen te vertalen naar een fysieke winkel. Een vreemde keuze voor velen, maar voor ons een glashelder één-tweetje. Binnen mijn online concept deelde ik al heerlijke recepten, natuurlijk altijd gekleed in merken die mij inspireren. Met dik tienduizend volgers vroeg dit erom vertaald te worden naar iets ‘tastbaars’. Het idee bleek een schot in de roos.”

Van schoolbank naar werkvloer

“Tijdens mijn studies leerde ik over de ins & outs van het ondernemen. Nu ontwikkel ik me verder door het volgen van cursussen, op het gebied van online trends, fashion en meer. Maar ook door simpelweg elke dag te doen en te experimenteren leer ik ontzettend veel bij. In een half jaar tijd groeide de winkel van nul naar zes meiden personeel. Geloof mij maar; daar leer je op je zevenentwintigste ontzettend veel van!”

Geen werkplek, maar een nieuw thuis

“De fysieke winkel is voor mij een plek waar ik samen met mijn vriend en de mensen die dichtbij me staan, aan mijn dromen werk. Deze plek voelt voor mij dan ook totaal niet aan als werk. Hier werken vriendinnen, familieleden en collega’s, die ondertussen ook vriendinnen zijn. En daartussenin springt ons hondje Chapo elke dag weer vrolijk rond. Dat maakt dat het voelt als thuis."