21/03/2024 | Leestijd 3 minuten

TMO en My Lima Lima en gravin Eloise gaan samenwerken voor het goede doel

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de modewereld. Ook TMO Fashion Business School is steeds meer gefocust op het duurzamer maken van de kledingindustrie. Daarom zijn ze een samenwerking aangegaan met Eloise van Oranje en Thomas Latcham van My Lima Lima. Bij My Lima Lima wordt gedoneerde kleding verkocht om geld in te zamelen voor goede doelen.

TMO en My Lima Lima en gravin Eloise gaan samenwerken voor het goede doel

Samenwerking met My Lima Lima

TMO Fashion Business School legt meer en meer de focus op verduurzaming van de kledingindustrie. Daarom is TMO een samenwerking aangegaan met de eigenaren Eloise van Oranje en Thomas Latcham van My Lima Lima, My Lima Lima is een social enterprise met als doel om zo veel mogelijk geld ophalen voor goede doelen door ingezamelde en 'pre-loved' kleding te verkopen. De koninklijke tweedehands kledingwinkel werd in februari dit jaar in Den Haag geopend, De pre loved kleding die bij de lancering te koop was, kwam uit de kledingkasten van onder andere Eloise zelf en haar moeder, prinses Laurentien.

Kledinghubs van My Lima Lima

Via zogeheten hubs verspreid over het land kunnen vrouwen kleding inleveren die zij niet meer dragen, maar die nog wel mooi is. Thomas en Eloise hebben op 12 maart, tijdens de week van de circulaire economie, hun eerste kledinghub geopend op de campus van TMO in Doorn. Met deze kledinghubs maken zij zich hard voor verduurzaming van de kledingindustrie.

Goede doelen

Hier kunnen mensen kleding en accessoires doneren en wordt de missie van My Lima Lima ‘Give to Empower’ verspreid. De gedoneerde kleding wordt,  vervolgens verkocht in de My Lima Lima-winkel in Den Haag. De winst gaat naar goede doelen zoals KidsRights, Stichting Everyday People en het Jeugddecoratiefonds

Eloise van Oranje: “Deze samenwerking is echt heel bijzonder, want het is de eerste keer dat we een hub openen bij een school. De missie van TMO sluit perfect aan bij die van My Lima Lima. Ik hoop dat heel veel studenten – en hun vrienden en familie natuurlijk! – fashion-items gaan doneren voor het goede doel.

Spring Closet Cleaning

De opening van de kledinghub op de campus van TMO is ook het begin van de ‘Spring Closet Cleaning’ campagne onder TMO-studenten, docenten, oud-studenten, mode-ondernemers en andere betrokkenen bij de business school. Op 23 april 2024 wordt de opbrengst van de kledinginzameling overhandigd aan My Lima Lima.

Onderzoek

De samenwerking gaat zelfs verder dan alleen de kledinghub in Doorn. Deze week zijn twee TMO-studenten namelijk begonnen aan een afstudeeronderzoek voor My Lima Lima.

Thomas Latcham: “My Lima Lima heeft grote ambities en dromen. We willen graag onderzoeken hoe we kunnen groeien en tegelijk een kleine organisatie blijven. Dit gaan we samen met de TMO-studenten onderzoeken.”