06/01/2020 | Leestijd 3 minuten

Tips & tricks voor jouw veiligheid in de winkel

Het kan je overkomen, dat je in de winkel te maken krijgt met agressie, geweld, diefstal of nog erger, een overval. En daar is een slimme medewerker op voorbereid. Want wat doe je als je iemand de deur uit ziet gaan met een onbetaald paar schoenen? Of als je ineens wordt bedreigd aan de kassa? Er zijn nu zeven nieuwe e-learnings die je in korte tijd leren hoe je hier mee omgaat. Safety first!

Tips & tricks voor jouw veiligheid in de winkel

7 nieuwe e-learnings 

Elk beroep brengt risico’s met zich mee. Jammer genoeg krijgt bijna 40% van de medewerkers in de retail ooit te maken met agressieve klanten, diefstal of overval. De sector werkt er hard aan om de situatie op de werkvloer zo veilig mogelijk te maken. Daarom zijn er nu maar liefst zeven nieuwe gratis e-learnings die jou helpen om met lastige situaties om te aan. Zo ben jij goed voorbereid in het geval van agressie of diefstal. De e-learnings zijn dus niet alleen handig, maar bovendien: noodzakelijk.  

De zeven modules behandelen thema’s zoals:  

  • hoe open en sluit je de winkel als een pro?  
  • hoe ga je om met agressie?  
  • hoe houd je een winkeldief aan?  

Slimme video’s 

De e-learnings zijn duidelijk en bovendien interessant. Ze schetsen bijvoorbeeld situaties aan de hand van verschillende video’s met rollenspellen. Als cursist leer je te oordelen over de uiteenlopende gebeurtenissen. Daarna volgt feedback.  

Bepaal zelf wanneer 

De e-learnings zijn bovendien gebruiksvriendelijk. Want als winkelmedewerker heb je ongetwijfeld een druk schema. En met deze e-learnings kun je bovendien in relatief korte tijd veel leren over de aspecten van veilig werken. Op je eigen plek, in je eigen gekozen tijd.  

Vervolgstappen 

De e-learnings zijn niet alleen een handige leertool, maar motiveren om daarna een verdiepende training te volgen waarin de onderwerpen verder besproken en getraind worden. Zo word jij dus nog slimmer op het gebied van veiligheid.  

Train the trainer-programma 

Een getraind mens, telt voor twee! Er is dan ook een ‘train the trainer-programma’ ontwikkeld. Hierbij worden ondernemers en medewerkers opgeleid om op hun beurt weer collega’s te trainen. Misschien dus handig om je baas hierover te informeren. En misschien kun jij jouw collega’s straks wel alle slimme tips en tricks bijbrengen op het gebied van veilig werken in de detailhandel. Wie weet, word jij wel de nieuwe veiligheidsexpert van jouw team!  

Meer weten?

Om volledige toegang te krijgen tot alle trainingen en de mogelijkheid om een certificaat te ontvangen moet je jezelf registreren. Als je je registratie hebt afgerond, krijg je hiervan een bevestiging via e-mail. Veel succes met het volgen van de training(en)! 

Meer info