04/04/2016 | Leestijd 2 minuten

Tijd voor de tussenjas

De tijd is (eindelijk) weer aangebroken dat we ons niet meer dik hoeven in te pakken. Maar wat doen we dan aan? De overgang van winter naar zomer kan zorgen voor heel wat jassenstress. Gelukkig is het antwoord eenvoudig: de tussenjas. Het klinkt niet heel erg sexy, maar dit item is daarentegen super praktisch en perfect voor wanneer het te warm is voor een winterjas, maar als het zonder jas nog te fris is.

Tijd voor de tussenjas

Welke trends heb jij al gezien in het straatbeeld?

Bomberjacket

De bomberjacket maakt een duidelijke comeback uit de jaren ’90! Deze korte tussenjas draag je nonchalant op een skinny jeans met sneakers voor een wat stoerdere look, maar kan daarentegen ook speels combineert worden met een nette blouse, jurkje of kokerrok voor een classy uitstraling. Hoe je de bomberjacket ook combineert, een musthave is het zeker!

Trenchcoat

De trenchcoat is een echte klassieker. In de oorlogstijd was deze jas bedoelt als regenjas, maar tegenwoordig wordt deze populaire jas ook zonder regen veelvuldig gespot in het straatbeeld. Dit seizoen zien we de trenchcoat steeds meer voorbij komen in een wat meer los vallende en langere versie.

Duster coat

Is het woord duster coat een onbekende term voor jou? Een duster betekent letterlijk een kamerjas of badjas en dat is ook waar dit kledingstuk op geïnspireerd is. De jas is vaak gemaakt van een dunne stof en is niet gevoerd, waardoor de jas niet te warm en te dik is. Perfect om een koud briesje tegen te houden, maar niet te warm als het zonnetje lekker schijnt! Wat vind jij van deze badjas look-a-like?

Leren jasje

Er zijn van die kledingstukken waar je eeuwen over doet om het perfecte exemplaar te vinden, maar als je ze eenmaal hebt, kan je je een leven zonder dit item niet meer voorstellen. Dit geldt ook voor het leren jasje! En het fijne is: het leren jasje is tijdloos. Een echt lederen jack is misschien een investering, maar als het goed is, gaat dit item je leven lang mee. En hoe meer je hem draagt, hoe meer karakter jouw jack krijgt!

Bron: Pinterest