26/07/2021 | Leestijd 3 minuten

Steeds meer vacatures op de Vacaturesite Wonen. Staat jouw droombaan erbij?

Een half jaar geleden ging de website live, inmiddels staan er bijna 600 vacatures op de Vacaturesite Wonen. Dé website die vraag en aanbod van personeel in de woonbranche – gratis – bij elkaar moet brengen. We vragen Bert-Jan van der Stelt van INretail die verantwoordelijk is voor de site, hoe het nu met de vacaturesite gaat. 

 

Steeds meer vacatures op de Vacaturesite Wonen. Staat jouw droombaan erbij?

Vertel eens, hoe staat het met vraag en aanbod in de woonbranche?

“In de woonbranche is een enorme vraag naar medewerkers. Al langere tijd hebben woonretailers moeite met het invullen van vacatures. Dit speelde in eerste instantie vooral bij de ambachtelijke functies zoals woningstoffeerders, parketleggers en keukenmonteurs, maar nu zie je het tekort ook bij de andere banen in de branche. Denk aan commerciële, administratieve en logistieke functies. Die zien we nu het meest terug op de site.”

Hoe komt dat?

“Door corona is de aandacht voor het interieur vorig jaar flink toegenomen. De vraag naar woonproducten is enorm gestegen en dat heeft gevolgen voor de bezetting in de winkels. Waar een bedrijf voor corona misschien een prima bezetting had, zijn er nu meer mensen nodig om aan de toenemende vraag van de consument te kunnen voldoen.”

Dat betekent dus veel keuze als je een baan in de woonbranche zoekt?

Klopt! Er staan nu bijna 600 vacatures op de site, voor allerlei type functies en van allerlei soorten bedrijven. Van grote landelijke ketens zoals De Mandemakersgroep en Beter Bed tot kleinere, lokale bedrijven die op zoek zijn naar de perfecte nieuwe medewerker. En het aanbod aan vacatures neemt elke maand toe. 

Voor wie is de vacaturesite bedoeld?

“De site is interessant voor als je binnen de woonbranche van baan wilt wisselen, maar ook als je nu in een andere branche werkt, zoals in retail mode, schoenen, sport of een tuincentrum. Of als je voor het eerst in de detailhandel wilt gaan werken. Kansen genoeg! Maar ook als je een BBL-opleiding gaat doen en een leerwerkplek zoekt om in de praktijk het vak van woningstoffeerder, parketlegger of keukenmonteur te leren, dan kun je op de site terecht.”

En hoe vind je op Vacaturesite Wonen de ideale baan?

“Met het zoekfilter kun je de aangeboden banen selecteren op onder andere plaats, type dienstverband en vakgebied zoals onder andere verkoop, klantenservice, ICT, logistiek of marketing. Maar je kunt ook zelf gratis je -anonieme- CV uploaden. Dan vul je informatie in over je opleiding, werkervaring en welke baan je zoekt. Bedrijven met je willen kennismaken, kunnen via het formulier op de site een contactverzoek aan je sturen. Vanwege de privacy worden pas contactgegevens gedeeld als jij aangeeft interesse te hebben.” 

Meer weten?

Wil je op zoek naar een leuke baan in de woonbranche? Ga naar Vacaturesite Wonen!

Meer info