06/09/2022 | Leestijd 3 minuten

Stappen maken in de schoenenbranche? Bekijk deze 4 opleidingen…

Schoenen zijn een vak apart binnen de modebranche. Als schoenenverkoper help je mensen niet alleen aan mooie stappers. Je draagt ook bij aan een gezonde manier van lopen. Binnenkort start Detex met een aantal opleidingen die jij kunt volgen. Van een eendaagse Training Basis Schoenen, tot Detex Schoenadviseur of zelfs één van de opleidingen Gezond Lopen.  

 

Stappen maken in de schoenenbranche? Bekijk deze 4 opleidingen…

Basistraining schoenen

Of je net start als verkoper in de schoenen of je al jaren in de branche werkt: enige opfrissing van kennis is vaak welkom. Bij deze eendaagse training leer je de basiskennis m.b.t. schoenen en alles wat daarbij komt kijken. Zo leer je de klant op de juiste manier te adviseren over onder andere materiaal en pasvorm.

Schrijf je hier in voor de Basistraining Schoenen – 1 dag op 7 december 

Opleiding Gezond Lopen Specialist

Voor degene die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van complexere voetaandoeningen en die wil leren zelf aanpassingen te verrichten aan confectieschoenen. Detex Gezond Lopen Specialist duurt 16 dagen en is het vervolg op Detex Gezond Lopen Adviseur. Na het afronden van de opleiding en het examen ontvang je het officiële diploma Detex Gezond Lopen Specialist.

Schrijf je hier in voor de Opleiding Gezond Lopen Specialist – Nieuwe data worden nog bekend gemaakt

Opleiding Schoen Adviseur

De noodzakelijke basis voor iedere werknemer om succesvol te zijn in de schoenenbranche. Tijdens deze vijfdaagse opleiding leer je alles over trends, materialen, leersoorten en fabricage van schoenen, maar ook over anatomie van de voet en pasvormeisen. Na het afronden van deze opleiding en een examen ontvang je het officiële diploma Detex Schoen Adviseur.

Schrijf je hier in voor de Opleiding Schoen Adviseur - Nieuwe data worden nog bekend gemaakt

Opleiding Gezond Lopen Adviseur

Heb je al enkele jaren ervaring met het verkopen van schoenen en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van eenvoudige en veel voorkomende voetaandoeningen, waarbij eventuele aanpassingen aan de schoen wenselijk kunnen zijn? Dan ga je dat leren bij de opleiding Gezond Lopen Adviseur. Na het afronden van deze achtdaagse cursus en een examen ontvang je het officiële diploma Detex Gezond Lopen Adviseur.

Schrijf je hier in voor de Opleiding Gezond Lopen Adviseur – Nieuwe data worden nog bekend gemaakt

Meer weten?

Wil je je verkoopvaardigheden verbeteren? Of je productkennis vergroten? Als je in de retail werkt dan zijn er verschillende specialistische trainingen en opleidingen speciaal voor verkoopmedewerkers in de retail. Vaak met subsidie, bijvoorbeeld via NL Leert Door of het Stap Budget. Kijk hier naar de mogelijkheden voor gratis trainingen.

Meer info