04/03/2021 | Leestijd 1 minuut

De winkels moeten weer open! Teken hier de petitie!

Winkels mogen vanaf 3 maart op afspraak aan klanten verkopen. Dat is een voorzichtig begin. Maar de sector wil niets liever dan helemaal open. Jij snakt er ook vast naar om weer gewoon aan de slag te gaan, samen met je collega’s klanten blij maken. Brancheorganisatie INretail is een petitie gestart om zo snel mogelijk de alle  winkels open te krijgen.

De winkels moeten weer open! Teken hier de petitie!

Coronamaatregelen kunnen van de ene dag op de andere veranderen. Kijk altijd voor het laatste coronanieuws en actuele maatregelen voor de detailhandel op de coronanieuwspagina van Werk in de winkel en op de site van de Rijksoverheid.

Winkelgebieden en -straten zijn zoveel meer dan een verzameling verkooppunten. Retail heeft ook een belangrijke sociale functie in steden en dorpen; voor de ontspanning, inspiratie, persoonlijk advies, gezelligheid; daar worden klanten blij van. Retailers geven kleur aan een dorp of stad, en zorgen voor leefbaarheid en levendigheid. En, retail is ook nog eens belangrijk als werkgever: in de retail werken 300.000 medewerkers. Nog langer dicht heeft grote maatschappelijke en economische gevolgen. Daarom moet de retail snel weer open.

Teken de petitie

Steun jij de retail? Laat van je horen en steun onze oproep om winkels te openen. Hoe meer reacties, hoe meer impact.

TEKEN HIER DE PETITIE!