20/11/2023 | Leestijd 2 minuten

Ongewenst gedrag op werk? Praat erover met de vertrouwenspersoon!

Pesten, agressie en geweld, seksuele intimidatie of discriminatie. Werk je in de detailhandel en heb je hier mee te maken? Dan kun je nu gratis een afspraak maken met een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Maak kennis met Jaimy Hardeman.

Ongewenst gedrag op werk? Praat erover met de vertrouwenspersoon!

Of het nu gaat om pesten, agressie en geweld, seksuele intimidatie of discriminatie. Ongewenste omgangsvormen kunnen helaas voorkomen in elke organisatie. Een vertrouwenspersoon kan helpen om deze zaken aan te pakken of te voorkomen. Heb jij een nare ervaring en zoek je iemand buiten je werk om mee te praten? Medewerkers die vallen onder de cao Retail Non-Food kunnen nu de gratis hulp inschakelen van een externe en onafhankelijke vertrouwenspersoon. Jaimy is hét aanspreekpunt voor medewerkers die ongewenste omgangsvormen op de werkvloer vertrouwelijk willen aankaarten.

Waarvoor kun je bij jou terecht?

Jaimy: ”Ik ben er voor alle medewerkers in de retail non-food. Wie ongewenste omgangsvormen op het werk ervaart, of dat nu gaat om pesten, seksuele intimidatie of bijvoorbeeld discriminatie, kan bij mij terecht voor advies en ondersteuning. Het kan daarbij zowel gaan over ongewenste omgangsvormen door collega’s en leidinggevenden, als door derden, zoals klanten.”

Hoe werkt zo’n gesprek?

Jaimy: “Om te beginnen bied ik je een luisterend oor, daarna gaan we samen je situatie bekijken. In de gesprekken geef ik zo goed mogelijk advies over de situatie.Is er een vervolgstap nodig? Dan zal ik met je meedenken over mogelijke oplossingen en coach ik je hierbij. Belangrijk is dat jij zelf altijd beslist wat er gebeurt.”

Contact

Jaimy is te bereiken via e-mail: vp.jhardeman@gmail.com en via whatsapp: 0615264970.

Je kan niet bij haar terecht voor arbeidsconflicten en problemen in de privésfeer. Het gesprek is in principe telefonisch of via teams en het is volledig gratis tot maximaal 2,5 uur.

Meer weten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Meer weten?

De verschillende branches in de retail Non-Food hebben een eigen arbocatalogus. Hier vind je de arbo-afspraken en tips voor werkgevers en werknemers om te zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden.