11/07/2016 | Leestijd 2 minuten

Natuurlijk thuis

(Bijna) vakantie. Lekker erop uit, de natuur in. Een oase van rust … en een bron van inspiratie voor designers. Hier een boom, daar een dier. De tekening van een blad leidt tot een stoel. Een steen draait uit op een powernap tafel. Een veldboeket loopt uit op een onderstel. Daarmee haal je de natuur ‘voor eeuwig’ in huis.

 

Natuurlijk thuis

Door frances van de Steen

Bladeren en stenen

Kijk die rug: de 2 delen lijken met een zigzagsteek aan elkaar genaaid te zijn. Een decoratief én functioneel detail: bedoeld om hoezen mee vast te zetten. En dan het ribbelprofiel: afgekeken van de nerven in bladeren. Net zoals de diepe ‘ader’ tussen zitting en rug. Zigozago is gemaakt van polypropyleen (versterkt met glasvezel). Je kunt de stoel binnen- en buitenshuis gebruiken.

Stenen vind je in alle soorten en maten: van kiezelstenen tot rotsblokken. Je ziet ze de laatste tijd vaak onder een tafel: als een stevig fundament. Maar op tafel? Kijk dat bureau: een steenvormig hoofdkussen in het blad! Bedoeld voor een powernap: even 20 minuten rust. Je hoeft er niet voor op te staan. Het kussen ligt al klaar. Je kunt er niet naast kijken, dus gewoon doen!

Of je nu bloemen krijgt of zelf plukt: je zet ze in een vaas op tafel. Maar kijk eens goed onder deze tafel. De rondhouten poten komen als stengels in een boeket samen. De zwarte ‘knoop’ houdt het boeket samen. Deze boeketconstructie biedt maximale beenruimte.