13/09/2022 | Leestijd 3 minuten

Interieurvakman Kay Winters opnieuw winnaar van het Nederlands kampioenschap woning- en projectstoffering

Kay Winters kon het eerst niet geloven, maar is toch echt voor de tweede keer op rij winnaar geworden van het Nederlandse Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP). De tweede prijs ging naar Sander de Boer, Marco Makkinga werd derde.

Interieurvakman Kay Winters opnieuw winnaar van het Nederlands kampioenschap woning- en projectstoffering

Op 12 september 2022 vond tijdens vakbeurs Incoda het Nederlandse Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP) plaats. Twaalf studenten van vier ROC-scholen die de BBL-opleiding volgen voor interieurvakman m/v gingen tijdens het NKWP met elkaar de strijd aan om de beste vloerenlegger van Nederland te worden. De opdracht was om een visgraatvloer te leggen, met een rand van linoleum.

 

woningstoffeerderDe driekoppige  jury gaf de hoogste score aan Kay Winters van het Deltion College uit Zwolle: hij is de winnaar van het NKWP 2022. Hij kreeg de meeste punten voor zijn secuur uitgevoerde opdracht en won daarmee – net als vorig jaar- de eerste prijs. Op de voet gevolgd door Sander de Boer van het Alfa Collega uit Groningen, die tweede werd. Marco Makkinga - ook van het Deltion College-, won de derde prijs. Vorig jaar werd hij tweede. De jury had er een flinke klus aan om het eindwerk van iedereen te beoordelen. “De puntentelling lag heel dicht bij elkaar, zeker bij de drie winnaars”, aldus de jury.

Geduld en precisie 

Voor kampioen Kay was de hoofdprijs een complete verrassing. “Ik had vorig jaar gewonnen en had echt niet gedacht dat ik het NKWP nog keer zou winnen! Ik ben ontzettend blij!”. Met een grote grijns nam hij de beker en het luxe prijzenpakket in ontvangst. Zijn geduld en precisie werden beloondMarco is al net zo blij en verbaasd met zijn derde prijs. Zijn aanpak? Een geheim om te winnen heeft hij niet: “Gewoon rustig blijven doorwerken.” 

Ook Sander kon zijn geluk niet op. “Zoals je ziet ben ik met mijn 35 jaar niet echt de jongste hier”, zegt hij lachend. Voor Sander was zijn leeftijd geen enkele belemmering om zich in te schrijven voor de BBL-opleiding voor interieurvakman/vrouw. “Ik heb het onlangs het roer omgegooid. Jarenlang heb ik als technicus in de cultuursector gewerkt. Ook heel leuk werk, maar toen kwam corona en lag alles in een keer plat. Ik was al bekend met het stoffeerdersvak en heb de knoop doorgehakt: ik wil als interieurvakman aan de slag en het vak goed leren.”

Sponsors & partners

Het NKWP is een initiatief van het Alfa College, Deltion College, Hout en Meubileringscollege, ROC Midden Nederland en het Summa College, zij geven de opleiding voor Interieurvakman m/v.Het kampioenschap is mede mogelijk gemaakt door Bostik, Forbo Flooring, Peitsman, Wolff Tools, Incoda, INretail en BVP.

 

Meer weten?

De BBL-opleiding interieurvakman m/v duurt afhankelijk van het niveau dat je kiest 2 of 3 jaar. Je werkt vier dagen en gaat één dag naar school. Zodra je begint, krijg je salaris. Naar goede vakmensen is veel vraag, dus je kunt meteen aan de slag! Je kunt kiezen uit verschillende vakgebieden: woning- en projectstoffering, keukenmonteur, parketteur en meubelstoffeerder.

Meer info