20/07/2022 | Leestijd 4 minuten

Indy (24) deed mee aan Skills Heroes en won in de categorie Interieuradviseur. “Het was zo’n gave ervaring.”

“Als klein meisje deed ik al niets liever dan steeds mijn kamer veranderen. De opleiding Interieuradviseur van het Jan des Bouvrie College was dan ook dé plek voor mij.” Aan het woord is Indy Kluvers (24) uit Huizen. Zij is afgelopen voorjaar tijdens de finale van Skills Heroes uitgeroepen tot beste vakvrouw in de categorie Interieuradviseur.

Indy (24) deed mee aan Skills Heroes en won in de categorie Interieuradviseur. “Het was zo’n gave ervaring.”

De Skills Heroes, vakwedstrijden voor het mbo, worden jaarlijks georganiseerd door WorldSkills Netherlands. In uitdagende vakwedstrijden krijgen studenten de kans om te excelleren in hun vak. Indy wist de finale te behalen, en hóe... “Ik zou normaal gesproken nooit aan zoiets meedoen, maar toen de mentor in de klas vroeg wie er wilde deelnemen, stak ik automatisch mijn hand in de lucht. Ik wil graag groeien in de dingen die ik doe en zag het als een hele coole uitdaging.”

Als ik straks wil gaan werken, weet ik dat ik het kan

Zij kwam als enige de voorronde op school door. Indy legt uit: “We moesten een duurzaam concept bedenken. Mijn keuze viel op een stad, want als er ergens duurzaamheid nodig is, is het wel in een stad. Ik ontworp duurzame gebouwen die ook weer zuurstof geven aan de hoeveelheid mensen die erin passen. Dit bracht me naar de kwalificatiewedstrijd, waar ik een creatieve ruimte voor vluchtelingen in moest richten. Ik kon niet geloven dat ik ook hier doorheen rolde.”

Finaleopdracht

Toen was daar de finaleopdracht: het ontwerpen van een gezamenlijke ruimte voor bewoners van een verzorgingstehuis én mensen die er vlakbij in een hofje wonen. “Een hele leuke opdracht”, aldus Indy. “Ik heb gelet op duurzaamheid, veiligheid, toegevoegde waarde en gezelligheid. Alles stond met elkaar in verbinding; binnen met buiten, oud met jong en de trends van vroeger met de trends van nu.”

Dit bracht Indy naar een plek op het prodium. “Ik was zó zenuwachtig, maar zat ook vol adrenaline. Daar stond ik dan, bij de laatste drie. Toen de nummer drie werd genoemd en vervolgens de nummer twee, wist ik het al. Ik was enorm blij en dankbaar. Het was zo’n gave ervaring. Het Jan des Bouvrie College (onderdeel van het ROC Van Amsterdam) heeft het ook heel leuk opgepakt met een feestje, een speech en ik kreeg een tas met allemaal leuke en persoonlijke goodies. Ik moest daarna natuurlijk nog wel hard aan het werk voor mijn examen, maar ook dat is goed gekomen. Ik ben geslaagd!”

Intuïtie

Indy heeft volgens haar begeleider Lianne de Laffressange van het Jan des Bouvrie College heel hard gewerkt om dit allemaal te bereiken. “Wij hebben er samen met haar onze schouders onder gezet, maar Indy heeft het uiteindelijk helemaal zelf gedaan. Zij was heel gedisciplineerd, heeft er buiten alle schooldrukte om veel uren in gestoken en misschien wel het belangrijkste: zij bleef bij zichzelf. Zij maakt haar ontwerpen vanuit haar intuïtie en kan heel goed sfeer creëren. Persoonlijk vind ik het vooral ook heel belangrijk dat de Skills Heroes zorgen voor een stukje waardering onder mbo-studenten.”

Indy sluit zich hier bij aan: “Het heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven. Als ik straks wil gaan werken, weet ik dat ik het kan. Dat wil ik iedereen graag meegeven. Door deelname aan Skills Heroes groei je enorm. Ik heb nu veel contacten gelegd en mijn netwerk verbreed, ik kijk wel wat er op mijn pad komt. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Ook nieuwsgierig naar de winnaar in de categorie Verkoopspecialist? Klik dan hier.

Meer weten?

Werk in de winkel werkt samen met de beste opleiders in de retail die opleidingen, trainingen en cursussen geven voor medewerkers die in de retail werken. Er zijn trainingen op het gebied van o.a. andere vakkennis, verkoopskills, leidinggeven en veiligheid in de winkel en nog veel meer. Kijk hier voor alle mogelijkheden

Meer info