10/06/2019 | Leestijd 4 minuten

“Ik teken het liefst met de hand!”

Neutraal, daar houdt ze niet van. Frederique Higler (33) pleit voor meer karakter in het interieur. Wat dat betreft hoort ze helemaal thuis in de spannende Utrechtse woonwinkel: Live Today. Hier kan ze zich compleet uitleven. Van stylen tot ontwerpen, verkopen, en regelmatig bezoek aan particulieren en bedrijven voor interieuradvies.

 

 

“Ik teken het liefst met de hand!”

"Veel interieurzaken spelen nog op 'safe', wat mij betreft..."

Aandacht

“Om iets moois te maken, heb je tijd en aandacht nodig. Ergens wist ik dat altijd wel. Maar daar kwam ik pas echt achter tijdens mijn studie op Nimeto. Een goede vakschool in Utrecht voor schilderen en interieurontwerp. Hier heb ik van alles geleerd; van schildertechnieken tot interieurstyling en ontwerp. Lekker weinig theorie en juist veel met je handen bezig zijn. Nou, daar maak je mij wel blij mee! Al van jongs af aan deed ik al niets liever dan tekenen, meubeltjes verschuiven of zelf maken.”

Tekenen bij Des Bouvries

Frederique heeft tijdens haar studie in allerlei keukens mogen kijken. Zo was het bij een schildersbedrijf een kwestie van ‘kwast pakken en gaan’, maar mocht ze ook ontwerpen bij de gevierde Jan des Bouvries. “Daar heb ik echt heb leren tekenen. De ontwerpsters daar deden zo’n beetje alles nog ouderwets met de hand, gewoon fineliners en papier. Vind ik zelf ook fijn. Dus dat plezier deel ik met de beroemde interieurarchitect.”

Eigen look and feel

Een beetje gedurfd mag wel, wat Frederique betreft. “Veel interieurzaken spelen nog iets te veel op ‘safe’ wat mij betreft. Ik houd juist van authenticiteit. Van het bij elkaar brengen van bijzondere meubels tot een mooie balans. Die eigenheid mis ik ook een beetje bij de digitale tekeningen, ofwel ‘renderings’. Ze komen er vaak bij elke winkel een beetje hetzelfde uit te zien. Dus ik denk dat als we daar bij Live Today mee zouden gaan werken, wij wel een software willen gebruiken waar wij een eigen look and feel aan kunnen geven.

Live Today

Op die gedroomde ‘authenticiteit’ kan Frederique in elk geval wel rekenen bij Live Today. De Utrechtse winkel heeft een kenmerkende uitstraling. Het pand uit 1680 is een oud klooster, waar de eigenaar boven woont met zijn gezin. Er worden maatwerk meubels en interieurs ontworpen en vervolgens met het team in uitvoering gebracht. Daarnaast wordt er allerlei moois verkocht; van bankstellen van Nederlandse ontwerpers, ‘doorleefde’ kasten uit India, tot sfeervolle lampen en speelse eetkamerstoelen. Frederique: “Bij Live Today zoeken we naar meubels met een bijzonder verhaal. Dat heeft me altijd aangesproken. Ik kende de eigenaar Prashaant al voordat hij begon met deze onderneming. Dus toen hij startte met Live Today, meldde ik me meteen! Ik voel me er thuis.”

Unieke panden

“In de toekomst zie ik mezelf nog steeds interieurs ontwerpen”, vertelt Frederique. “En ik vind het bijzonder unieke panden een interieur te geven dat ze verdienen. Dus dat zou ik nog wel meer willen doen. Denk bijvoorbeeld aan een kerkje dat een restaurant wordt of een oude zolderverdieping die dienst gaat doen als B&B…”