27/11/2018 | Leestijd 3 minuten

"Ik kruip in de huid van mijn klant"

Dave Schuurmans (35) volgde de koksopleiding, kwam er al snel achter dat dit slechts een bevlieging was en vond, totaal onverwachts, zijn ware passie: het tot leven brengen van droominterieurs. Nu werkt hij vol enthousiasme als interieuradviseur bij Robeerst Interieurs in Den Bosch.

"Ik kruip in de huid van mijn klant"

“Momenteel bezoek ik veel beurzen en grote steden, waaronder Milaan, New York en Parijs."

Op zoek naar een passie

“Na mijn afgebroken koksopleiding moest ik van mijn ouders direct een andere studie kiezen of aan het werk gaan. Ik koos voor dat laatste en startte een administratieve baan op een meubelboulevard. Hier werkte ik een half jaar lang, doodongelukkig. Op een willekeurige dag verliet ik in mijn pauze het hoofdkantoor. Ik liep de boulevard op en zag daar Happy Living; een inspirerende interieurzaak. Iets in mij zei me daar eens naar binnen te stappen. Ik raakte aan de praat met een enthousiaste verkoper en tot mijn eigen verbazing vroeg ik hem om een baan.”

Van leerschool tot droombaan

“Na een leuke tijd bij Happy Living koos ik voor een nieuwe uitdaging bij Goossens Wonen & Slapen. Voor mij de ideale leerschool. Hier volgde ik diverse trainingen en leerde ik de kneepjes van het verkoopvak. Na een tijd stapte ik over naar Van Oort Interieurs. Hier werkte ik vijf jaar nauw samen met twee ervaren binnenhuisarchitecten. Zij brachten mij inhoudelijke kennis bij. Ik leerde over tekenwerk, kleuren, verlichting en allerlei technische mogelijkheden. Op een dag benaderde de manager van Robeerst Interieurs mij. Hij verleidde me tot een overstap. Dat is inmiddels zeven jaar geleden.”

Het hemd van het lijf vragen

“Bij Robeerst vullen mijn dagen zich met het geven van interieuradvies, verzorgen van de inkoop, bezoeken van beurzen en meer. Het allerleukste aan mijn werk vind ik de adviserende rol. Ik vraag een nieuwe klant graag het hemd van het lijf. Zo kruip ik als het ware in zijn huid. Dat is handig, want ik geloof dat wanneer je écht goed naar een klant luistert, je advies goud waard is.”

Ooit een eigen zaak

“Momenteel bezoek ik veel beurzen en kijk ik naar etalages in grote steden, waaronder Milaan, New York en Parijs. Daar kijk ik goed naar kleurgebruik en materialen. Daarnaast vraag ik fabrikanten naar de nieuwste trends en technieken. Zo blijf ik continu up-to-date. Op dit moment leef ik mijn droom. Ik doe precies wat ik leuk vind. Natuurlijk heb ik ook nog toekomstdromen. Het ooit overnemen van deze winkel is er daar één van."